Ministryně Valachová: Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti

04.07.2015 7:30

"S velkým znepokojením jsem sledovala středeční demonstraci proti imigraci na Václavském náměstí v Praze. Považuji za naprosto nepřijatelné, aby se ve veřejném prostoru objevovaly takové symboly, jako jsou šibenice. Zásadně také odmítám všechny projevy podněcující násilí a nenávist vůči etnickým, náboženským i dalším společenským skupinám.

Ministryně Valachová: Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Považuji za důležité, aby se o tak komplexních otázkách, jako je problematika migrace a situace ve Středomoří, vedla odpovědná diskuse. Odsuzuji populismus a demagogii některých politických uskupení, která se snaží svou kampaň postavit na nesnášenlivosti a vytváření nálady strachu a ohrožení. Politice postavené na strachu a nenávisti se musíme postavit a trvat na demokratickém charakteru naší společnosti, založené na svobodě občanů a na dodržování lidských práv.

Události posledních dní jasně ukazují, že demagogii a vyvolávání atmosféry strachu musíme čelit právě posilováním aktivního občanství a demokratických hodnot. Vzdělávání k demokracii a odpovědnému občanství se ukazuje jako velmi aktuální a potřebná role našeho školství. Budu proto usilovat o významnější podporu výchovy k aktivnímu občanství a vzdělávání k demokracii na všech úrovních našeho vzdělávacího systému."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…