Miroslav Kalousek povede kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji

02.06.2017 5:33

TOP 09 představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji povede předseda TOP 09 Miroslav Kalousek (56).

Miroslav Kalousek povede kandidátku TOP 09 ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme". V programu TOP 09 zdůrazňuje jistotu občanů v jejich penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

Rodák z Bechyně (1960), vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, po jejímž absolvování nastoupil do výrobního podniku jako technolog, později jako vedoucí investičního útvaru.

V předčasných parlamentních volbách v roce 1998 se stal poslancem Parlamentu České republiky. Nadále je poslancem a v současnosti i místopředsedou rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny České republiky.

V letech 2007 až 2009 a 2010 až 2013 působil jako ministr financí. Mezinárodní časopis Emerging Markets ho ocenil titulem „Ministr financí roku 2008 a 2010 pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“. Jako ministr financí Miroslav Kalousek úspěšně provedl naši zemi celosvětovou ekonomickou krizí.

Během českého předsednictví v Radě Evropské unie v roce 2009 byl předsedou Rady ministrů financí Evropské unie.

Společně s Karlem Schwarzenbergem v roce 2009 založil stranu TOP 09, která se po úspěšných volbách v roce 2010 stala součástí vládní koalice. V roce 2015 se stal předsedou TOP 09.

Mezi jeho záliby patří vážná hudba a tenis. Má dvě děti.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.