Mladí sociální demokraté podpořili kandidáty do vedení. Udržme levicový kurz, vyzývají stranu

01.03.2019 12:12

Tradiční spolek demokratické levicové mládeže v souvislosti s víkendovým volebním sjezdem sociální demokracie podpořil pětici kandidátů do nejužšího vedení ČSSD. Vedle dosavadního předsedy Jana Hamáčka podpořili Mladí sociální demokraté i Romana Onderku, Janu Maláčovou, Tomáše Petříčka a Michala Šmardu. Vedení spolku rovněž straníky vyzvalo k udržení levicového kurzu.

Mladí sociální demokraté podpořili kandidáty do vedení. Udržme levicový kurz, vyzývají stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Ke sjezdům sociální demokracie se Mladí sociální demokraté vyjadřují pravidelně, a to již od vzniku této nejstarší mládežnické politické organizace v roce 1990. V souvislosti s víkendovým sjezdem ČSSD vyjádřil spolek tentokrát podporu celkem pětici kandidátů do vedení strany.

„Sociální demokracie nyní prochází nelehkým obdobím. Věříme v to, že jedině autentická levicová politika a poctivá týmová práce představitelů ČSSD může straně opětovně získat důvěru voličů. Chceme podpořit ty z kandidátů do vedení strany, kteří pro nás představují garanci udržení levicového kurzu strany a záruku poctivé práce ve prospěch voličů,“ uvedl předseda Mladých sociálních demokratů Radek Hlaváček.

Mladí sociální demokraté vyjádřili podporu dosavadnímu předsedovi Janu Hamáčkovi, ale i dalším uchazečům o nejvyšší stranické funkce. Postavili se i za současného místopředsedu Romana Onderku, který kandiduje na pozici statutárního místopředsedy, a podpořili také ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka, ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou a Michala Šmardu, jenž je úspěšným starostou Nového Města na Moravě.

Pro mladé příznivce sociální demokracie je důležité, aby mezi základní pilíře politiky ČSSD patřil boj za spravedlivé zdanění. „Zatímco si nadnárodní korporace a nejbohatší lidé vesele odklánějí svá bohatství do daňových rájů, břímě financování sociálního státu spočívá na většinové populaci. Chceme, aby státy Evropské unie společným úsilím bránily masivním daňovým podvodům. Jedině prostřednictvím spravedlivého zdanění nejbohatších firem a bank dokáží státy pro lidi zajistit dostupné veřejné služby, tedy především vzdělávání, zdravotnictví a sociální péči,“ uvedl dále předseda spolku.

Mladí sociální demokraté také ostře zkritizovali nejnovější záměry hnutí ANO v daňové oblasti. „Jedinou cestou, jak zajistit dostatek prostředků ve veřejných rozpočtech a udržet sociální smír v naší zemi, je zavedení spravedlivé progresivní daně pro právnické i fyzické osoby. Tím by se většině zaměstnanců i drobných živnostníků daně snížily a bohatší by odváděli férovější díl svých zisků. Cestou je jednoznačně i zavedení sektorové daně pro banky a pojišťovny,“ uvedla místopředsedkyně spolku Daniela Vašátková.

Mladí sociální demokraté, z. s., jsou nezávislým spolkem dětí, mládeže a mladých lidí od 15 do 35 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…