Moravec (PRO JIŽNÍ ČECHY): Bude architektura krajským tématem? Rozhodně by měla být

02.08.2016 18:58

Bude architektura tématem krajských voleb? Ptá se ve svém prohlášení Česká komora architektů. Podle ní by se o tomto tématu mělo na krajské úrovni mluvit mnohem více. Nelze než souhlasit. Architektura by bezpochyby měla být tématem krajských voleb. A my se o to budeme snažit.

Moravec (PRO JIŽNÍ ČECHY): Bude architektura krajským tématem? Rozhodně by měla být
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Reakce na tento text

Leží nám totiž na srdci kvalita života Jihočechů. A ta mimo jiné souvisí i s architektonickou kvalitou měst a obcí. Vhodným nástrojem pro zvelebení veřejného prostoru jsou architektonické soutěže. Kvalitně zpracované soutěžní podmínky jsou zárukou vyváženosti  všech požadavků na záměr, kterým může být například veřejná budova, park  nebo náměstí.

V soutěži ale nejde pouze o design nebo cenu. Zohledněny mohou být i provozní náklady, energetické úspory, použití určitých materiálů a další. Kromě v článku zmíněného parku 4Dvory je v Českých Budějovicích i další stavba, která vzešla z architektonické soutěže a obohatila veřejný prostor. Je to komunitní centrum na sídlišti Máj, za kterým stojí bratislavský ateliéru SLA. V moderním centru dnes působí spolky a organizace zaměřené na sociální služby, pedagogiku i volnočasové aktivity a centrum dnes slouží občanům všech věkových kategorií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.