Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman opět selhal, proti rušení poboček České pošty nebojoval

25.04.2023 11:17 | Tisková zpráva

Zastupitelé Karlovarského kraje před měsícem vyzvali hejtmana Petra Kulhánka (STAN) aby apeloval na vládu a ministra Víta Rakušana (STAN) a snažil se zamezit rušení poboček České pošty v našem kraji. Hejtman ale v této problematice nepodnikl žádné kroky a včera nedokázal zastupitelům vysvětlit a popsat, co konkrétně v dané problematice učinil.

Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman opět selhal, proti rušení poboček České pošty nebojoval
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Opět jste za náš kraj nebojoval a místo toho, abyste se snažil zabránit rušení poboček České pošty a přiměl vládu k jednání se starosty, odeslalo vaše vedení kraje vládě materiál, ve kterém není ani jedna připomínka k plánovanému rušení poboček,“ kritizovala hejtmana poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Ta společně s dalšími opozičními zastupiteli nezpochybňovala nutnost restrukturalizace České pošty, ale poukazovala na špatně zvolený postup vlády a ministra Víta Rakušana. „Chceme a žádáme, aby se nejprve jednalo se starosty a řešila se aktuální a konkrétní situace v jednotlivých městech. My si uvědomujeme akutnost situace České pošty, ale pobočky nelze škrtat od stolu,“ pokračovala chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO).

Jedním z nejhlasitějších obránců hejtmana a potažmo i vlády a ministra Víta Rakušana (STAN) byl chebský zastupitel Antonín Jalovec (STAN), který se společně se senátorem Miroslavem Balatkou (STAN) a senátorem Miroslavem Plevným (STAN) snažil postup rušení poboček České pošty vysvětlovat a zdůvodňovat, za což samozřejmě sklízeli od opozice tvrdou kritiku.

„Po volbách jste sliboval, že budete hájit zájmy Karlovarského kraje, tak jak je možné, že nyní hájíte rozhodnutí vlády, které absolutně není v zájmu a ve prospěch Karlovarského kraje,“ pokračovala v kritice vládnoucích zastupitelů Jana Mračková Vildumetzová.

Logická, věcná a z pohledu opozičních starostů obcí Karlovarského kraje naprosto oprávněná kritika vlády a postupu vedení České pošty při rušení poboček, ale narážela na odhodlání členů krajské vládnoucí koalice obhajovat tento nešťastně zvolený postup. Někteří dokonce tvrdili, že ministr Rakušan a vláda za nic nemůže a nic nerozhoduje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.