Mračková Vildumetzová (ANO): Nic jsem neudělala, přesto jste mě obviňovali. Jako 50. léta

30.09.2022 21:33

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 30. září 2022 k vlastnímu odstoupení z pozice místopředsedkyně Poslanecké sněmovny.

Mračková Vildumetzová (ANO): Nic jsem neudělala, přesto jste mě obviňovali. Jako 50. léta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, kolegové. Dovolte mi, abych vystoupila naposledy z pozice místopředsedkyně Poslanecké sněmovny, a abych vystoupila prakticky naposledy s přednostním právem, které místopředseda Sněmovny má. Chtěla bych vám říct, že pro mě byla obrovská zkušenost a velká čest řídit tuto Poslaneckou sněmovnu. Snažila jsem se ji řídit profesionálně, nestranně, poctivě a férově tak, jako se snažím dělat všechny věci.

Své svědomí mám opravdu čisté. Nikdy jsem s nikým žádný byznys, žádné kšefty nedělala. Nic jsem neudělala. A když někteří z vás na mě spustili v den vyslovení nedůvěry vládě hon a obviňovali mě z toho, že jsem nevěděla, co se stane za pět, respektive za tři roky, ani jsem to nemohla vědět, tak opravdu nikomu z vás nepřeji, abyste se dostali do stejné situace, do které jsem se dostala já. Absurditu tohoto obvinění opravdu nemá cenu komentovat. Chtěla bych poděkovat všem poslancům, i těm vládním, kteří mě podpořili a podporují, kteří za mnou chodí a říkají, že je to velmi nespravedlivé, neférové. Někteří dokonce používají, že se vracíme do padesátých let.

Vážené kolegyně, kolegové. Moc bych si přála, aby politika nebyla svinstvo. Určitě si to přejete i vy. A je to jenom o nás. Chtěla bych vás ujistit, že i když budu v pozici poslankyně, že budu nadále pracovat, hájit zájmy nejenom Karlovarského kraje a přeji vám všem, ať se vám všechno daří. Děkuji vám. (Potlesk hlavně z levé části sálu.)

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7