Mračková Vildumetzová (ANO): Podnikatelům ulehčí, když nebudou muset poplatky hradit

14.10.2022 12:27 | Zprávy

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 14. října 2022 k autorskému zákonu

Mračková Vildumetzová (ANO): Podnikatelům ulehčí, když nebudou muset poplatky hradit
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vážený pane ministře, kolegyně, kolegové,

chtěla bych reagovat na vaše vystoupení a především na pozměňovací návrh, který předložil Jakub Michálek . Chtěla bych říct, že v prvním čtení jsem vás vyzývala k tomuto pozměňovacímu návrhu, kde jsem avizovala, že již v minulém funkčním období jsme předložili tento návrh zákona právě s pozměňovacím návrhem, aby nemuseli podnikatelé, kteří mají v uvozovkách puštěné rádio v železářství, kadeřnictví a tak dále, aby za to nemuseli platit.

Jsem moc ráda, že pan Jakub Michálek tento pozměňovací návrh předložil, protože musím říct, že při projednávání v prvním čtení jsem vnímala, že k tomu dáváte negativní stanovisko. Proto jsem velmi ráda, že jste ho změnil a že ho předložil koaliční partner, protože kdybychom ho možná předložili my, tak je otázkou, jaké by k tomu to stanovisko bylo.

Chtěla bych říct, že právě v minulém funkčním období jsme to předložili s Milanem Ferencem, s Adamem Kalousem, ale již nedošlo na projednávání, takže bych chtěla říct, že jsem velmi ráda, že tady je a že jste toto stanovisko změnil a že jste k tomu dal podporu, protože určitě se v rámci této věci podnikatelům i v této složité době ulehčí, že nebudou muset popřípadě ty poplatky hradit.

Děkuji vám.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.