Mračková Vildumetzová (ANO): Provoz bazénu na Domově mládeže je definitivně zachráněn

01.05.2023 8:05 | Tisková zpráva

Nebylo to jednoduché a nebylo to hned. Přesto slaví vytrvalost a racionální argumenty opozičních zastupitelů Karlovarského kraje úspěch. Podařilo se jim přesvědčit nejen vládnoucí krajskou koalici, ale i mnoho dalších zainteresovaných osob k záchraně bazénu na Domově mládeže v Karlových Varech – Drahovicích.

Mračková Vildumetzová (ANO): Provoz bazénu na Domově mládeže je definitivně zachráněn
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Jsem moc ráda, že se záchrana bazénu podařila. Je nám totiž jasné, že pokud by se bazén jednou zavřel, už nikdy by se neotevřel,“ říká poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Ta byla jednou z hlavních iniciátorek záchrany bazénu, který chtěl krajský radní pro školství Jindřich Čermák (Piráti) a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN) uzavřít. Opozice se ale tvrdě postavila proti a snažila se najít cestu, jak bazén zachovat v provozu.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

„Když se chce, jde téměř všechno. Jenže se musí pracovat a přemýšlet. Jde navíc o bazén, ve kterém probíhá výuka žáků karlovarské Střední pedagogické školy, kteří v něm dokonce skládají maturitní zkoušku. Bylo by proto naprosto nesmyslné jim bazén uzavřít. Kapacita bazénu se dá navíc využít jak pro veřejnost, tak i další sportovní oddíly, zájmové spolky nebo seniory,“ doplňuje předsedkyně zastupitelského klubu Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a dodává: „Jsem také ráda, že primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová vyslala do Drahovic zaměstnance bazénového centra KV Arény, aby posoudili technický stav bazénu a celé provozní technologie. Při prohlídce bylo zjištěno, že bazén není v kritickém stavu a nic nebrání tomu, aby byl jeho provoz zachován.“

„Nakonec se nám podařilo přimět vedení kraje ke zřízení samostatné příspěvkové organizace, která bude provoz bazénu zajišťovat,“ dodala krajská zastupitelka Hana Žáková (ANO).

Vznik samostatné příspěvkové organizace, která bude zmíněný bazén provozovat, odsouhlasilo v pondělí krajské zastupitelstvo. „Škoda, že se s vládnoucí koalicí nedokážeme shodnout i na dalších, podle našeho názoru naprosto logických věcech. Myslím, že by to přineslo více prospěchu obyvatelům Karlovarského kraje a celkově by respektování názorů opozice pomohlo k vyřešení nebo posunutí mnoha dalších problémů,“ uzavřel starosta Mariánských Lázní a krajský zastupitel Martin Hurajčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…