Mračková Vildumetzová (ANO): Rakušan hlasoval proti zájmům ČR

18.09.2023 14:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu.

Mračková Vildumetzová (ANO): Rakušan hlasoval proti zájmům ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Ministr vnitra Vít Rakušan, který hlasoval pro migrační pakt, jenž má státům přidělovat nelegální migranty, přišel na bezpečnostní výbor s novou strategií. Dává od paktu ruce pryč, prý neplatí. Ano. Teď ještě ne. Než ho schválí Evropský parlament. Ale to, že pro něj hlasoval proti zájmům ČR, už mu nikdo neodpáře. On zastupoval Českou republiku.

Navíc jsme měli půl roku předsednictví EU. Co celou tu dobu Rakušan dělal? Připravil nějaký návrh? Posunul nějakým pozitivním směrem migrační pakt, který přikazuje přerozdělování nelegálních migrantů a pokud je daný stát nepřijme, musí zaplatit cca 500 tisíc za jednoho?

Polsko, Maďarsko, Slovensko hlasovalo proti tomuto paktu. Když se opozice ptala, proč jsme i my nedrželi soudržnost v rámci V4, odpověděl ministr, že V4 nefunguje dobře a hájí jen svoje zájmy. To myslí vážně?! Co prosadíme jako samostatná ČR? Jak budeme hájit naše zájmy? V4 má přeci daleko větší sílu něco prosadit.

Ministr vnitra zároveň říká, že migrační pakt přinese zrychlení azylového řízení, návratovou politiku, všichni nelegální migranti se již nedostanou na území EU a budou se vracet a já se ptám, proč není v migračním paktu pouze toto řešení? Proč je tam distribuční klíč, který bude státům přidělovat nelegální migranty?

Schválením migračního paktu jsme řekli nelegálním migrantům: “Přijďte do Evropy!” Vidíme aktuálně všichni, co se děje na Lampeduse, kam míří denně tisíce nelegálních migrantů. Do Itálie přišlo přes moře od začátku roku 123 860 migrantů, a to je dvakrát více než vloni. Německo hrozí, že už nikoho nepřijme. Němci pozastavují plnění Dublinských dohod, Francie začíná zpřísňovat ostrahu hranic.

A u nás vyskakují migranti z dodávek. A ministr vnitra Vít Rakušan chce ještě pořád někomu tvrdit, že migrační dohoda nebyla pro pašeráky a hlavně nelegální migranty pozvánkou do Evropy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…