Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení Karlovarského kraje selhalo. Vzdalo boj za investice v kraji

08.08.2022 13:02 | Tisková zpráva

Karlovarský kraj patří z pohledu HDP v rámci České republiky mezi ty horší. Další nevýhodou tohoto kraje pak je relativně malý počet obyvatel, nejnižší průměrné mzdy, horší vzdělanostní struktura obyvatel.

Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení Karlovarského kraje selhalo. Vzdalo boj za investice v kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

To všechno jsou důvody, proč potřebuje vedení kraje, které za něj bude lobbovat jak u vlády, tak i u investorů. Bývalá hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO 2011) je proto velmi znepokojená, že vláda souhlasí se zrušením letiště v Líních u Plzně, protože tam má vzniknout podnikatelský park s náklady 9 miliard.

„Mé rozhořčení plyne především z toho důvodu, že tento projekt měl být realizován v Karlovarském kraji. A to především proto, že pozemky a zázemí na podobnou investici je v zásadě připravené, pozemky jsou v relativně krátkém čase řešitelné, a především jsou zde k dispozici lidé, kteří by mohli v tomto projektu pracovat,“ vysvětluje Jana Mračková Vildumetzová. „Jsem přesvědčená o tom, že vláda měla podobně, jako v případě testovacího okruhu pro autonomní vozy BMW, podpořit přesun projektu Gigafactory do Karlovarského kraje. A přijde mi naprosto absurdní, že současné vedení kraje za to nebojuje,“ dodává.

I z toho důvodu požádá současná místopředsedkyně sněmovny svého kolegu, místopředsedu senátu Jana Hornika o setkání. Cílem této schůzky má být, aby se všichni poslanci a senátoři z tohoto kraje postavili za její iniciativu přesunu této investice do Karlovarského kraje. Zároveň bude na jednání krajského zastupitelstva interpelovat stávajícího hejtmana s otázkou, proč za tuto investici nebojuje. Současně od něj bude chtít Jana Mračková Vildumetzová vysvětlit, jak bude zajištěna letecká záchranná služba pro Karlovarský kraj Armádou ČR, která je v tuto chvíli realizována také z letiště v Líních u Plzně.

V době, kdy byla Jana Mračková Vildumetzová hejtmankou, tak se jí podařilo díky spolupráci s vládou prosadit, že lidé od roku 2018 nemusí mít dálniční známku na úsek Karlovy Vary - Cheb, postavily se 3 úseky dálnice obchvat Řevničova, obchvat Lubence, úsek Řevničov - Nové Strašecí v délce více jak 15 km a připravily se i další úseky, přeložka Krupá, Hořovičky, Hořosedly. Zároveň se jí i podařilo do kraje přivést investora BMW, který si vybíral mezi mnoha lokalitami v rámci ostatních států. Mezi její úspěchy patří i odstartování rekonstrukce Císařských lázní, které se po více než 20 letech dočkaly záchrany (stát na ně přispěl více jak 400 milionů). Mezi její zásluhy patří i otevření policejní a vojenská školy pod ministerstvem vnitra a ministerstvem obrany v Sokolově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…