Mračková Vildumetzová (ANO): Věra Procházková půjde bojovat o křeslo senátorky

24.01.2022 10:06 | Tisková zpráva

V uplynulých čtyřech letech usedala do poslanecké lavice Parlamentu ČR a nyní se připravuje na souboj o senátorské křeslo. Kandidátkou hnutí ANO za senátní obvod Karlovy Vary bude v letošních volbách Věra Procházková.

Mračková Vildumetzová (ANO): Věra Procházková půjde bojovat o křeslo senátorky
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Jedná se o neobyčejně pracovitého člověka, který mnoho let zachraňuje lidské životy, a jako zdravotník samozřejmě již mnoho měsíců bojuje i s nynější covidovou pandemií. Vím, jak moc jí záleží na Karlovarském kraji, jak se snaží pomáhat seniorům, handicapovaným spoluobčanům a jak moc velké má srdce. Jako kandidátka do Senátu má moji plnou podporu,“ říká místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a krajská předsedkyně hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová.

 

Věra Procházková byla v minulých dnech jednomyslně zvolena předsedkyní místní organizace hnutí ANO v Karlových Varech a jako kandidátka do Senátu dostala nominaci jak od místní, tak i oblastní organizace.

„O víkendu ji navíc jako kandidátku schválil i krajský sněm. Myslím si, že máme silného kandidáta. Věřím, že ve volbách uspěje a Karlovarský kraj v ní získá spolehlivého a pracovitého senátora,“ doplňuje místopředsedkyně sněmovny.

Věra Procházková (1954) je záchranářka, lékařka a bývalá poslankyně Parlamentu ČR. Působila rovněž jako krajská zastupitelka a předsedkyně výboru pro zdravotnictví.  Je členkou hnutí ANO 2011. Vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a v letech 1979 až 2001 pracovala jako sekundární lékařka na ARO v sokolovské nemocnici. Po několik let byla též zástupkyní primáře a vedoucí lékařkou pracoviště pro léčbu bolesti. Mezi lety 2001 a 2008 byla ředitelkou Nemocnice Sokolov. Působila rovněž jako předsedkyně představenstva Karlovarské krajské nemocnice a od ledna 2017 je v této společnosti členkou dozorčí rady.

Věra Procházková žije v Karlových Varech, je vdaná, má syna a dceru. Mezi její záliby patří sport a zahrada, zejména bonsaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…