Munzar (ODS): Vláda umanutě trvá i na mnohých zákazech, které nemají logiku

03.04.2021 14:49

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením a jejich důsledkům

Munzar (ODS): Vláda umanutě trvá i na mnohých zákazech, které nemají logiku
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Základem pro boj s epidemií je naše vlastní odpovědnost, ohleduplnost a respekt k druhým. Na rozdíl od vládních představitelů jsem přesvědčen, že většina lidí ji má.

Vláda ve jménu nouzového stavu vsadila na nekonečné restrikce a jejich vynucování. A to bez vyhodnocování dopadů svých opatření a bez toho, aniž by svá rozhodnutí podložila daty a vysvětlovala je.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Vláda umanutě trvá i na mnohých svých zákazech, které nemají logiku, výrazně zasahují do občanských práv, ale jejich skutečný přínos je diskutabilní. Jedním z takových opatření je zákaz pohybu mezi okresy. Vypadá to, že vláda ani nevyhoví usnesení Sněmovny ukončit zákaz pohybu mezi okresy nejpozději k 6. dubnu nebo ukončit povinnost nošení roušek na liduprázdné ulici, kdy v okolí není cizí člověk. Sama usnesení zákonodárného sboru nerespektuje, ale stěžuje si na nerespektování vlastních nařízení.

Podobná opatření vedou k větší frustraci a naštvanosti občanů, kteří jsou již na pokraji psychických sil z dlouhotrvajícího lockdownu. Mnozí navíc přišli nebo přicházejí o svá živobytí. A tato frustrace hází klacky vlastní odpovědnosti pod nohy. Extrém zákazů pak vyvolává extrém druhý.

Navzdory nesmyslným zákazům se chovejme k ostatním ohleduplně, nejen kvůli sobě, ale také svým blízkým, ostatním lidem a našim zdravotníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …