Nantl (ODS): Krajské veletrhy vzdělávání odstartovaly v Hodoníně

08.10.2022 12:12

Dvoudenním veletrhem vzdělávání v Hodoníně (5. a 6. října 2022) začala série akcí podporovaných Jihomoravským krajem, které mají pomoci žákům základních škol vybrat další směřování. Budou se konat i v dalších okresech.

Nantl (ODS): Krajské veletrhy vzdělávání odstartovaly v Hodoníně
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Hodonínský veletrh vzdělávání má dlouhou historii a letos se konal již po 26. Během dvoudenního programu jej navštívilo 1626 žáků a 367 rodičů, kteří si mohli projít stánky 54 vystavujících škol. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Máme radost, že se každým rokem zvyšuje počet návštěvníků a získáváme zpětnou vazbu od škol, že noví studenti jejich škol učinili výběr právě na základě osobních rozhovorů na okresních veletrzích,” komentuje Leona Sapíková, ředitelka VIM - Vzdělávacího institutu pro Moravu, který událost organizuje.

Tento měsíc se veletrhy uskuteční ještě 19. a 20. října v Břeclavi a nově také v Blansku, kam mohou zájemci dorazit v pátek 14. října. „Veletrhy vzdělávání v regionu jsou pro mne vždy úžasnou příležitostí potkat na jednom místě spoustu ředitelů, učitelů a studentů a nabrat postřehy z dění na školách a v různých částech našeho kraje. Nabíjí mne to energií a věřím, že si je v Hodoníně užili i budoucí studenti a dobře si vybrali,” řekl Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Změna přichází v Brně, kde již nebude tradiční festival vzdělávání, ale nahradí jej digitální forma prezentace škol. Jihomoravský kraj skrze zřizovanou organizaci VIM plánuje od ledna spustit marketingovou kampaň, která má za cíl představit druhy škol v regionech, a to i v angličtině s ohledem na zájem cizojazyčných žáků o studium v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…