Neubauer (ČSSD): Musíme zjistit místa pro odkládání veškerého odpadu

04.01.2015 16:30

Činnosti Městského obvodu Plzeň 3 na úseku odpadového hospodářství vyplývají z ustanovení zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech a zákona č. 128/2000 Sb. o obcích. Ve sbírce předpisů vyšla pod číslem 229/2014 Sb. novela zákona o odpadech.

Neubauer (ČSSD): Musíme zjistit místa pro odkládání veškerého odpadu
Foto: red
Popisek: Radislav Neubauer, Starosta MO Plzeň 3

Novela zavádí povinné třídění kovů a biologicky rozložitelného odpadu a je účinná od 1. ledna 2015. „Obec je povinna zajistit místa pro odkládání veškerého komunální odpadu produkovaného fyzickými nepodnikajícími osobami na jejím katastrálním území a je také povinna zajistit místa pro oddělené soustřeďování složek komunálního odpadu, minimálně nebezpečných odpadů, papíru, plastů, skla, kovů a biologicky rozložitelných odpadů“, informuje starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Proto jsou na území třetího plzeňského obvodu zřízeny tři sběrné dvory – v ulici E. Beneše, Vejprnické ulici a Kollárově ulici. Zde jsou zajištěna místa pro ukládání komunálního odpadu včetně biologicky rozložitelné složky a kovů.

„Centrální obvod také zajistil místa k ukládání tříděných složek odpadu – plasty spolu s nápojovými kartony a plechovkami od nápojů, sklo, papír a bioodpad a to celkem u 154 stanovišť“, doplňuje místostarosta centrálního obvodu David Procházka.

Služby rozšířené o nádoby na bioodpad přitom MO Plzeň 3 zajišťuje již od roku 2012.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…