Niedermayer (TOP 09): Naše země za vlády Andreje Babiše zaostává

18.08.2021 6:37 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k stále pomalejšímu dohánění bohatého západu

Niedermayer (TOP 09): Naše země  za vlády Andreje Babiše zaostává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Naše země za vlády Andreje Babiše funguje špatně a zaostává, v pandemii nás to stálo tisíce životů, jinde je výsledkem nižší kvalita života či pomalejší dohánění bohatého západu. Platí to, ať už se bavíme o fungování institucí, o infrastruktuře, která neodpovídá století, či o rozvoji moderní decentralizované energetiky a obnovitelných zdrojů, kde jsme na míle a míle daleko od evropského průměru.

Naši zemi musíme znovu postavit na nohy a přitom přispět k tomu, aby lidstvo zvládlo klimatickou krizi. Lidé mají pocit, že potřebné změny budou drahé a že se jim dramaticky sníží životní úroveň. Věřím, že to bude naopak. Jednak mnoho potřebných změn podpoří ekonomiku a zlepší kvalitu života a mimo to naše země v následujících šesti letech dostane od EU přes tisíc miliard korun. A velká část by měla jít právě na zelenou transformaci a podporu těch, jejichž životní úroveň by utrpěla.

Úkolem politiků je především veřejnost uklidňovat a potřebné změny řádně vysvětlovat. Pokud ale většina politiků a lobbistů veřejnost přesvědčuje, že se svět zbláznil a my v Česku jsme jediní, kdo to pochopil, a proti změnám budeme bojovat, tak se nikam neposuneme. Česko se přitom musí výrazně změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.