Niedermayer (TOP 09): Pochybuji o tom, že naše řešení funguje

26.02.2021 12:33

Komentář na facebookovém profilu k šíření mutace koronaviru.

Niedermayer (TOP 09): Pochybuji o tom, že naše řešení funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Řada zemí totiž volí cestu k omezení rizika zavlečení nebezpečné mutace, která je myslím lepší a dává lidem na výběr. Tou je velmi, ale opravdu velmi důsledná karanténa po návratu. V některých zemích i výhradně v předurčených místech (hotelech) a na náklad cestovatele.

Pochybuji o tom, že naše řešení funguje. Není mi také jasné, proč naše úřady zvolily délku 5 dní, když obecně platí požadavek na 10-14 dní. A zatím jsem nezastihl jedinou informaci o tom, jak tuto karanténu stát kontroluje a jak hlídá, aby věděl, odkud kdo přijíždí (v řadě zemí již jen za neposkytnutí informací hrozí obrovské pokuty).

Myslím, že zakázat lidem vycestovat do zemí, které cestovatele akceptují (dokonce i z nejvíce pandemií postižených zemí světa, jako je ČR), je vskutku extrémní řešení, které musí obstát z hlediska práva a za kterým musí být jasné důvody.

Ale nedostatečná reakce na dnes dobře známé riziko zavlečení nebezpečných mutací (tím, že stát zavčas nepřijme fungující omezení a nepostihne ty, co je poruší velmi citelně - což prakticky při jakékoliv výši nemůže kompenzovat škody, které tím vzniknou), je velká, a zcela zbytečný chyba. Zdá se mi, že ji právě stát dělá. A proto jsme tam, kde jsme.

ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě