O účasti ČSSD ve vládě rozhodnou členové strany v referendu

28.04.2018 20:35

Ústřední výkonný výbor ČSSD na svém sobotním jednání usnesl, že o účasti strany ve vládě s hnutím ANO a podporou KSČM rozhodnou všichni sociální demokraté ve vnitrostranickém referendu. Na tiskové konferenci to po jednání oznámil předseda sociální demokracie Jan Hamáček.

O účasti ČSSD ve vládě rozhodnou členové strany v referendu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Nejvyšší orgán strany mezi sjezdy dnes v Hradci Králové schválil řád pro konání vnitrostranického referenda a zmocnil předsednictvo, aby formulovalo pro členy přesné znění otázky a stanovilo termín plebiscitu. „Je stanovena hranice pro platnost referenda. Referendum bude platné ve chvíli, kdy se ho zúčastní 25 procent všech členů sociální demokracie,“ prohlásil Jan Hamáček a dodal, že členové strany se vyjádří v tajné volbě na jednání místních organizací strany.

Sociální demokracie si na dnešním zasedání také zakázala jakoukoli spolupráci s extremistickým hnutím SPD na celostátní úrovni. „Už na sjezdu jsme si odsouhlasili usnesení, že jakákoli vládní odpovědnost ČSSD nesmí být závislá na hnutí SPD. Dnes na zasedání ústředního výboru jsme odsouhlasili usnesení, kdy si ČSSD sama zakazuje spolupráci s SPD na celostátní úrovni. Byl dokonán proces, který začal na našem sjezdu,“ řekl místopředseda strany Roman Onderka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…