ODS Jablonec nad Nisou: Koalice byla od jara v podstatě nefunkční

19.09.2019 6:29

ODS spolu s Hnutím ANO a podporou dalších subjektů vytvořila vládnoucí koalici a po necelém roce opět převzala vedení města Jablonec nad Nisou.

ODS Jablonec nad Nisou: Koalice byla od jara v podstatě nefunkční
Foto: ODS
Popisek: ODS

ODS vnímá nutnost řešení naléhavých strategických záležitostí města, které jsou díky nefunkčnosti dosavadní koalice ANO, Pirátů a Společně pro Jablonec v ohrožení. I přes ideové rozpory jsme připraveni společně s druhou nejsilnější stranou, Hnutím ANO, nalézt kompromis a pracovat zodpovědně ve prospěch města Jablonec nad Nisou a jeho občanů.

Zastupitelstvo v Jablonci nad Nisou dnes odvolalo z funkce primátora Milana Kroupu z Hnutí ANO 2011. Zastupitelský klub ODS hlasoval pro jeho odvolání jednomyslně.

Novým primátorem města byl zastupiteli zvolen RNDr. Jiří Čeřovský z ODS, který byl na tuto funkci jediným kandidátem. Náměstkem pro ekonomiku za v srpnu odvolaného Štěpána Matka (SpJ) byl zvolen Milan Kouřil (ANO), na postu náměstka pro oblast humanitní zůstává David Mánek (ANO). A náměstkem pro rozvoj města za dnes odstoupivšího Jakuba Chuchlíka (Piráti) byl nově zvolen Petr Roubíček (ODS).

Koalice složená z ANO, Pirátů a Společně pro Jablonec, k jejímuž faktickému rozpadu došlo na srpnovém zastupitelstvu, byla od jara v podstatě nefunkční. Tento stav dlouhodobě neumožňoval řešení naléhavých strategických záležitostí města. ODS vnímá dvě nejnaléhavější záležitosti, kterým je potřeba věnovat pozornost primárně. První je rekonstrukce a prodloužení tramvajové trati, kde chybí podstatné informace a je nutné přijmout zásadní rozhodnutí zastupitelstva, bez něhož je celá akce ohrožena. Druhou je řešení osobní autobusové dopravy, tedy budoucnost MHD v Jablonci a okolních obcích, které také nesnese dalších odkladů.

Ing. Miloš Vele
předseda zastupitelského klubu ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích