ODS: Poslanci v Pardubickém kraji diskutovali s podnikateli

12.10.2023 9:15 | Tisková zpráva

ODS blíž k vám – je název výjezdní tour, během které občanští demokraté objíždějí Českou republiku od západu po východ, severu až po jih. První podzimní zastávkou byl pro představitele poslaneckého klubu ODS Pardubický kraj.

ODS: Poslanci v Pardubickém kraji diskutovali s podnikateli
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jan Skopeček, Marek Benda, Jiří Havránek, Jan Hofmann a Karel Haas během výjezdu zavítali do Pardubic, kde během návštěv institucí i firem otevřeně diskutovali nad aktuálními otázkami: primárně o nutnosti konsolidace veřejných financí, dotační politice nebo agendách cestovního ruchu u příležitosti návštěvy unikátního vojensko-civilního letiště Pardubice.

„V ODS si velmi vážíme přijetí našeho poslaneckého týmu osobnostmi z řad veřejných institucí, neziskové sociální a vzdělávací sféry i podnikatelského sektoru. O otevřenou diskusi s lidmi a se všemi aktéry z českého veřejného prostoru máme při naší práci v každém okamžiku zájem a každá zpětná vazba, ať pozitivní nebo zaslouženě kritická, je pro nás důležitá. Politik se má o aktuální body a nejdůležitější problémy České republiky i svého kraje či regionu zajímat nejen před volbami, ale průběžně a stále během celého volebního období,“ řekl Karel Haas, poslanec ODS za Pardubický kraj, a navázal: „Radost mám například z návštěvy Krajského vojenského velitelství v Pardubicích, pardubické vojenské posádky a roty aktivních záloh, kde jsme s jejich veliteli jednali nejen o rekordních a strategických investicích do české armády, novém moderním rekrutačním webu Armády ČR, stavu a náboru nových příslušníků Aktivních záloh, ale v praxi jsme viděli i aktuální proces přezbrojování výstroje a výzbroje českých vojáků.“

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29499 lidí

„Aktuální investice do armády podporují nejen bezpečnost naší země, úměrně zvyšují i zájem lidí o práci v armádě – a to na pozicích vojáků z povolání, včetně chybějících pracovníků například v IT, ale zároveň zvyšují početní stavy aktivních záloh a dobrovolně předurčených,“ dodal poslanec Jan Hofmann během prohlídky Krajského vojenského velitelství.

„Se zástupci podnikatelského sektoru jsme otevřeně diskutovali nad agendami konsolidace veřejných financí, dopadů na podnikatelský sektor, zároveň i otázek současného vzdělávání,“ dodal poslanec Jiří Havránek. „Od počátku mandátu naší vlády došlo například ke zvýšení limitu obratu nutného k registraci DPH nebo k rozšíření paušální daně, aby ji mohlo využívat ještě více podnikatelů. Zrušili jsme EET, na kterou si stěžovali zejména nejmenší podnikatelé.”

„Během jednání se členy krajské hospodářské komory jsme mluvili o ekonomických agendách i konsolidaci veřejných financí. A ačkoliv se konsolidační balíček živnostníků a podnikatelů částečně opravdu dotýká, změny jsou koncipovány tak, aby nikoho nezasáhly dramaticky. I zvýšení daní, které mi nedělá žádnou radost, není fatální. Po balíčku se vláda musí soustředit na kroky, které podnikům a podnikatelům pomohou a povedou k odstraňování byrokracie či zpružnění zákoníku práce. S konsolidačním balíčkem to nesmí skončit a zájmy podnikatelů se musí promítnout do další práce vlády,” přiblížil Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…