ODS: Výjimky EET nepomůžou, navrhneme její zrušení

29.11.2016 14:05

ODS podá v rámci daňového balíčku pozměňovací návrh, který by zrušil celou EET. Místo vyjmutí e-shopů navrhujeme odstranění povinnosti evidovat všechny platby kartou.

ODS: Výjimky EET nepomůžou, navrhneme její zrušení
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Při projednávání daňového balíčku předložíme pozměňovací návrh, který celou elektronickou evidenci tržeb zruší. Je nám líto těch podnikatelů, kteří se budou muset zapojit již v prosinci, protože tak rychle se EET zrušit nepodaří. Za tento chaos by se občanům měl Andrej Babiš a celá vláda omluvit, uznat chybu a systém zrušit,“ tvrdí předseda ODS Petr Fiala.

„Elektronická evidence tržeb je nepromyšlený projekt ministra financí, jímž se chlubí již 3 roky. Po několikaměsíčním projednávání přichází s výjimkami na poslední chvíli. Ještě více tak rozšiřuje nejistotu a strach z budoucnosti, která dopadá zejména na malé podnikatele a živnostníky,“ uvedla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.