ODS a TOP 09 půjdou v Praze 5 společně do voleb

25.04.2022 11:33 | Tisková zpráva

Společnou kandidátku do zářijových komunálních voleb se rozhodly postavit ODS a TOP 09 v Praze 5. Chtějí tak pokračovat v dosavadní úspěšné spolupráci ve vedení této městské části a zároveň netříštit konzervativně liberální realistické síly.

ODS a TOP 09 půjdou v Praze 5 společně do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Společně chtějí také čelit různým populistickým a aktivistickým proudům, jejichž cílem je často iracionální blokování a zpochybňování všech rozvojových projektů nebo které naopak vedou k bezmyšlenkovitému masivnímu utrácení peněz na neperspektivní úzce zaměřené projekty. Společná kandidátka bude mít název „SPOLEČNĚ pro Prahu 5 (ODS, TOP 09)“. Koaliční partneři jsou připraveni představit jak jednotlivé kandidující osobnosti, tak i společný program koalice do konce května.

„Dáváme jasně najevo, že stejně jako na vládní a celopražské úrovni, tak v Praze 5 jsme schopni se domluvit, dělat promyšlené kompromisy a profesionálně vést městskou část. Nechceme tříštit síly tím, že bychom ve volbách kandidovali každý sám za sebe, když pro většinu našich voličů je spojení mezi ODS a TOP 09 tou nejpřirozenější variantou spolupráce“ řekl Zdeněk Zajíček, předseda Oblastního sdružení ODS Praha 5. „A navíc tento náš společný postup navazuje na naši dosavadní, a jsem přesvědčený, že úspěšnou spolupráci ve prospěch Prahy 5 a jejích obyvatel v tomto volebním období. Jasně a prokazatelně dáváme dlouhodobě najevo, že jsme konzervativní a realističtí politici, kteří mají jasnou představu o tom, kam a jak by se měla Praha 5 v následujících letech ve všech svých lokalitách vyváženě rozvíjet. Tedy ne jenom hlasití snílci pohybující se se svými nápady často mimo realitu nebo jen v úzkém lokálním zájmu,“ dodal.

Schopnost domluvit se a táhnout za jeden provaz při řešení rozvoje Prahy 5 a každodenních záležitostí jejích obyvatel akcentoval i předseda zdejší TOP 09 a současný radní Prahy 5 Jan Kavalírek. „Nabízíme pro obyvatele Prahy 5 jasně ukotvený, sjednocený, autentický pravicový subjekt. Jsem přesvědčený, že se můžeme prezentovat kvalitními výsledky své dosavadní práce a jasným a srozumitelným programem,“ zdůraznil. „Ve volbách chceme vyhrát a dostat tak možnost dál pracovat pro Prahu 5. Chceme, aby se Praha 5 rozvíjela v moderní, bezpečnou a čistou metropoli, a nabízíme potřebnou energii, sílu a kompetenci tento rozvoj uskutečnit,“ dodal.

Zastupitelstvo Městské části Prahy 5 má 43 členů. Představitelé obou politických stran se dohodli, že kandidátku sestaví v poměru, který odpovídá výsledku posledních komunálních voleb v roce 2018. V nich získala ODS 9 mandátů a TOP 09 7 mandátů. Lídrem kandidátky bude po dohodě koaličních partnerů zástupce ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.