OMMO: Dlouhodobě zdůrazňujeme nutnost větší účasti občanů na správě věcí veřejných

12.03.2019 4:33

Vyjádření k některým chystaným architektonickým a realizačním změnám na území Mostu. Například parku u sportovní haly.

OMMO: Dlouhodobě zdůrazňujeme nutnost větší účasti občanů na správě věcí veřejných
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

I když působíme nejen na mostecké politické scéně od r. 2010, z řady "dobře známých důvodů" se nám nedaří získat zastoupení v zastupitelstvu města. To by nám třeba i v malé míře umožnilo více prosazovat některé programové záměry hnutí, stejně jako se vyjadřovat k těm, s nimiž přicházejí další subjekty. 

V této věci není bez zajímavosti připomenout např. stále běžící kauzu KD Repre, která se stala v r. 2010 "jednou z největších korumpujících afér na území Mostu". A byli to zástupci politického hnutí OMMO - osobně bývalý předseda pan Vaněk a stávající jednatel OMMO V. Balín, kdo nedali tzv. celé kauze účelově zapadnout a skončit pouze tzv. v kategorii vyšetřování skončilo, zapomeňte. 

Dnešní vládnoucí politická reprezentace ProMost, z jejíchž řad se mj. rekrutují právě zčásti ti, co vehementně prosazovali prodej Repre právě v r. 2010 (tehdy jako SMM apod.), prohlašuje do veřejného prostoru něco v duchu, že "Repre je naše". Jakoby tím sami připouštěli některé "podivnosti", které se bohužel nepodařilo ani dodnes více objasnit, a to nikoliv bez některých "tlaků"... A někteří hlavní aktéři - např. už třeba z Prahy - dále pozorují a ovlivňují dění. 

Proto považujeme za důležité vyjádřit se k některým chystaným architektonickým a realizačním změnám - např. parku u sportovní haly. V této souvislosti připomeneme naši podporu a revitalizaci objektů na území Mostu, a blíže o tom pojednává také volební program OMMO na období 2018-2022 (https://www.hnutiommo.cz/volebni-nabidka/ ). Přesto s velkou obezřetností a výhradami sledujeme záměry a kroky politické reprezentace Mostu, která v této chvíli "hází desetimiliónovými částkami", aniž by aktivně zprostředkovala a realizovala veřejnou diskuzi občanů, zástupců odborné a společenské veřejnosti, a také politických představitelů (včetně těch nezvolených, přesto v Mostě působících) na tato témata. Nejsme vůbec nadšeni z toho, že směrem k údajně připravené rekonstrukci parku jasně nezaznělo:

  • jak jsou zohledněny klimatické nároky rekonstrukce vzhledem k celkově nedobrému stavu nejen parku, ale jeho nejbližšího okolí,
  • jaké bezpečnostní a ekologické prvky získá park z pohledu nároků v lokalitě, jakou je Most,
  • proč do celé věci není více zainteresována veřejnost - z pohledu správy, údržby, ale i bezpečnosti také v čase budoucím.

Politické hnutí OMMO dlouhodobě zdůrazňuje nutnost větší participativní účasti občanů na správě věcí veřejných. Bude-li totiž absentovat občanský podíl a odpovědnost, nepodaří se eliminovat ani devastující vlivy na prostředí, které jsou v Mostě bohužel k vidění na každém kroku.

VV OMMO

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…