Občané pro Budějovice: Zastupitelé vyjdou vstříc občanům

09.09.2013 19:40

Diskuse občanů bude mít nově v programu pevné místo – vždy ve 13:00 hodin. Dosud měli občané možnost vystoupit na zastupitelstvu až na závěr programu.

Občané pro Budějovice: Zastupitelé vyjdou vstříc občanům
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

„Ten ovšem bývá vždy proměnlivý, někdy se zastupitelstvo protáhne i do pozdních podvečerních hodin a lidé, kteří chtěli zastupitelům něco sdělit, museli dlouho čekat na projednání všech bodů programu a také leckdy dlouhou závěrečnou diskusi zastupitelů. Proto nově nabízíme občanům příležitost k jejich vystoupení v pevnou hodinu – a tím i jistotu, že své podněty budou moci zastupitelům sdělit bez zbytečné ztráty vlastního času,“ vysvětlil primátor Juraj Thoma.

Poprvé tuto novinku zastupitelstvo ozkouší ve čtvrtek 12. září.

Pro občany to sice znamená, že si třeba budou muset kvůli vystoupení na zastupitelstvu zařídit volno v zaměstnání, ale to většinou dělali už předtím, neboť zastupitelstvo jedná v pracovní dobu, od 9:00 obvykle do cca 14 až 16 hodin, ale někdy i podstatně déle. Kolikrát se přitom občané kvůli dlouhému čekání nakonec svého příspěvku do diskuse vzdali a jednání zastupitelů opustili, než na ně přišla řada. „To je samozřejmě škoda, protože si chceme podněty občanů vyslechnout. Proto jsme se rozhodli vyjít jim vstříc tímto způsobem, který jim umožňuje se na jednání zastupitelstva lépe připravit a zorganizovat si svůj čas. Uvidíme také, jak se novinka osvědčí a případně bude hledat nové způsoby, jak občanům v tomto ohledu vyhovět,“ dodal Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.