Občané pro Olomouc: Bude hnutí ANO v Olomouci hájit zájmy hazardní lobby?

07.10.2014 14:00

Občané pro Olomouc obdrželi podnět, který popisuje možné propojení hnutí ANO v Olomouci a hazardní lobby, jmenovitě pak pana Josefa Endla.

Občané pro Olomouc: Bude hnutí ANO v Olomouci hájit zájmy hazardní lobby?
Foto: Občané pro Olomouc
Popisek: Občané pro Olomouc

Jelikož se informace v podnětu jeví jako velmi závažné a podložené konkrétními odkazy, rozhodli jsme se jej zveřejnit. Zároveň vyzýváme hnutí ANO v Olomouci k veřejnému prohlášení a především k vyjasnění podezření vyplývajících z tohoto podnětu.

Dle veřejně dostupných informací je paní Magdalena Vaněčková zaměstnankyní firmy ENDL+K a.s., kde má na starosti výherní hrací přístroje, zároveň kandiduje na osmém (volitelném) místě za hnutí ANO v komunálních volbách. Ve vztahu k další regulaci hazardu je tedy paní Vaněčková ve střetu zájmů a hrozí, že v zastupitelstvu bude hájit zájmy svého zaměstnavatele.

Obdržený podnět se týká i dvojky kandidátky Miroslava Žbánka, který je vedoucím odboru kanceláře ředitele na Úřadu Regionální rady pro region soudržnosti Střední Moravy a jeho možného ovlivnění dotací z Regionálního operačního programu ve prospěch hazardní lobby. Domníváme se, že by se pan Žbánek měl ke skutečnostem uvedených v podnětu veřejně vyjádřit a rozptýlit veškeré pochybnosti, které zde přirozeně vyvstávají.

„Iniciativa Olomouc bez hazardu sesbírala přes 9 000 podpisů Olomoučanů, kteří si přejí výraznější regulaci nebo zrušení hazardu v Olomouci. Tito občané mají mít právo vědět, kdo kandiduje v komunálních volbách a kdo o výsledku referenda, ať už dopadne jakkoliv, bude rozhodovat. Mají právo vědět, že například volí zaměstnance firmy provozující hazard,“ uvádí jednička kandidátky Občané pro Olomouc a členka přípravného výboru referenda Dominika Kovaříková.

„Je šokující, že hnutí ANO v Olomouci proklamuje ve svém programu další regulaci hazardu, a přitom do zastupitelstva vysílá osoby, jež jsou spojené s hazardní lobby. Hnutí ANO je tak velkou neznámou podzimních voleb a my cítíme silný závazek vůči občanům, kteří podepsali petici k referendu proti hazardu, je o těchto věcech informovat,“ dodává Pavel Bednařík, dvojka Občanů pro Olomouc.

Prohlášení naleznete na www.obcaneproolomouc.cz a www.olomoucbezhazardu.cz.

reklama

autor: Občané pro Olomouc

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.