Oberreiter (SPOZ): Prezident M. Zeman, TV Barrandov a ČT

07.12.2018 17:29

Blog pozitivně hodnotí prezidentovo vystupování v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov, zatímco téměř žádný prostor nemá ve veřejnoprávní televizi ČT, kterou si občané více než štědře platí.

Oberreiter (SPOZ): Prezident M. Zeman, TV Barrandov a ČT
Foto: David Springl Photography
Popisek: Jiří Oberreiter

Ve čtvrtek 6. 12. skončil pro rok 2018 pravidelný pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov. Důvod je velmi prostý. Prezident bude na zasloužené dovolené a bude nabírat síly do dalšího, tentokrát již sedmého roku svého prezidentování.

Tento pořad je vlastně novátorským dílem generálního ředitele TV Barrandov  Jaromíra Soukupa, který se ujal i samotného moderování. Nikdy v naší historii neměl prezident republiky možnost každý týden v hodinovém pořadu odpovídat na všemožné a všetečné otázky týkající se všeho kolem nás, a to jak u nás doma, tak v zahraničí. Prezident se svým šarmem, lehkou ironií, hlubokými znalostmi, klidem i vtipem v něm prakticky „on line“ odpovídá a vysvětluje vše, co občany naší země zajímá.  Občan si ani neuvědomuje, že ho prezident vzdělává a srozumitelně mu vysvětluje i složité jevy z oblasti mezinárodních vztahů, historie, ekonomie, politiky atd. Barrandovský pořad je velice oblíbeným, lidé se na čtvrteční večer těší a pořad má trvale vzrůstající vysokou sledovanost.

Při sledování Týdne s prezidentem člověku přichází na mysl stále stejná otázka. Jakpak by v tomto pořadu obstáli ti další zájemci o prezidentské křeslo – Jiří Drahoš, M. Hilšer, M. Horáček a další. Asi by to byla smutná podívaná na lidi, jejichž ambice výrazně převyšují jejich schopnosti.

Ing. Jiří Oberreiter

  • SPOZ
  • Nezávislý politický konzultant
  • mimo zastupitelskou funkci

 Možná by mohl pan Soukup zvážit i možnost pozvat do podobného formátu jako je Týden s prezidentem i senátora a prezidentského kandidáta prof. Jiřího Drahoše a využít tak prodlevu do Vánoc. Určitě by této náhrady nelitoval a zcela jistě by sledovanost ještě vzrostla. Televizní diváci by jistě se škodolibým zájmem sledovali „odborné“ odpovědi prezidentského kandidáta na migrantskou vlnu, spojování české společnosti, vývoj finančních a akciových trhů, problematiku izraelsko-palestinské oblasti, záměry US prezidenta Trumpa doma i ve světě atd. Jaromír Soukup by pouze musel před barrandovským studiem ještě zajistit aspoň dvě místa pro dodávková auta s nápovědním týmem a přenosovou technikou přímo do sluchátek pana Drahoše. Byla by to sice trapárna, ale český divák by se bavil a zároveň by si uvědomoval, jak je dobře, že prezidentem je Miloš Zeman. Pořad by sice byl smutnou legrací, ale člověk by si také uvědomil, kam by nás mohl v současné složité mezinárodní situaci takový „panák na dálkové ovládání“ dovést. To by ale již nebyl vtip, ale trpká a nevratná realita.

Škoda, že tuto službu prezidentovi neumožňuje naše veřejnoprávní televize ČT, která by měla za velké peníze svých daňových poplatníků poskytovat nejen kulturní, vzdělávací, sportovní a jiné programy, ale měla by také především poskytovat objektivní informace o dění doma i v zahraničí. Téměř každý víme, že tomu tak není a informacím ČT se věřit nedá, neboť jsou zkreslené, manipulativní a ve svém celku působí škodlivě. ČT ve svých politických pořadech upřednostňuje představitele neúspěšných, ale hlučných politických ministran (STAN, TOP 09,..), které zve do všech možných diskuzních pořadů, a které vyúsťují v deformovaný pohled na realitu. Bohužel, ani prezident republiky nemá v ČT prostor pro své názory. A pokud se do televize při významných událostech přece jenom dostane, nezřídka dojde k výpadku elektrické energie či selhání některého z přenosových agregátů.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…