Okamura: ČSSD, ANO, KDU, TOP 09 a ODS odmítly informovat občany o církevních restitucí

24.07.2014 19:20

K našemu velkému překvapení dnes poslanci ČSSD, ANO, KDU-ČSL, TOP09 a ODS odmítly v hlasování ve Sněmovně, aby vláda podala občanům zprávu o průběhu církevních restitucí. Takže návrh neprošel.

Okamura: ČSSD, ANO, KDU, TOP 09 a ODS odmítly informovat občany o církevních restitucí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na žádost Úsvitu byla dnes svolána mimořádná schůze Sněmovny k církevním restitucím. Chtěli jsme pouze požádat vládu, aby podala občanům komplexní zprávu o průběhu restitucí, jelikož není možné nikde souhrnně dohledat informace o podaných žádostech včetně všech zákonem stanovených dokumentů. Jedná se o majetek v hodnotě 75 miliard korun a finanční kompenzace více než 80 miliard korun. Jsem přesvědčen, že většina občanů by průběžnou informaci o tak závažné záležitosti uvítala, zvláště když víme, že je celý proces ve skluzu, panuje časová tíseň a panuje mnoho pochybností. Maximální transparentnost celého procesu je velmi důležitá pro důvěru občanů ve stát. No, alespoň se vyjasnilo, co byly plané předvolební sliby a co jsou reálné činy. Je vidět, že většina stran chce, aby občané neviděli politikům a úředníkům pod prsty.

Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice