Okamura (SPD): Česká televize má evidentně nadbytek peněz

12.07.2020 20:02

Komentář na facebookovém profilu k hospodaření České televize a koncesionářským poplatkům

Okamura (SPD): Česká televize má evidentně nadbytek peněz
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Na program Sněmovny je zařazen návrh zákona z pera SPD, aby koncesionářské poplatky veřejnoprávních médií (ČT a ČRo) nemuseli platit starobní důchodci, invalidní důchodci, rodiče-samoživitelé a lidé s podprůměrnými příjmy. Máme za to, že právě v této době by těmto skupinám obyvatel měl stát zlevňovat život, nikoli jim ukládat poplatky, a to s tím, že i tyto skupiny obyvatel mají právo na službu veřejnoprávních médií, a to zdarma. Náš návrh je odpovědí na to, že si ředitel ČT Petr Dvořák nechal minulý měsíc vyplatit navíc ke svému několikasettisícovému měsíčnímu platu bonus 1,6 milionu korun. Česká televize má tedy evidentně nadbytek peněz.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje úroveň hospodaření a objektivity vysílání veřejnoprávních médií a v této souvislosti zastáváme názor, že by se měly zrušit koncesionářské poplatky, ČT a ČRo by se měly transformovat na státní příspěvkovou organizaci a jejich kontrola by měla podléhat kontrole Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Koalice ANO, ČSSD s podporou KSČM nám však projednání tohoto bodu dlouhodobě blokuje a tento bod nakonec nebyl projednán. Budeme ale bojovat dál. Podpořte prosim SPD ve volbách, ať máme větší sílu prosadit náš program!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.