Okamura (SPD): Dalších 20 miliard eur na zbraně pro Ukrajinu. Mír je sprosté slovo

25.07.2023 13:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbraním Ukrajině.

Okamura (SPD): Dalších 20 miliard eur na zbraně pro Ukrajinu. Mír je sprosté slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí SPD nechce, aby Evropská unie poskytla 20 miliard eur na zabíjení na Ukrajině. Hnutí SPD prosazuje mírové řešení. Naopak Fialova vládní koalice i hnutí ANO zasílání zbraní na Ukrajinu podporují.

EU zvažuje přidat dalších 20 miliard eur (asi 470 miliard korun) na nové dodávky zbraní pro Ukrajinu. Jde o posílení objemu fondu „Evropský mírový nástroj", z něhož se financuje nákup zbraní poskytovaných členskými zeměmi EU Ukrajině. Tento návrh zazněl na jednání ministrů zahraničních věcí členských států EU v minulém týdnu. O uvolnění těchto peněz by členské státy měly rozhodnout do letošního podzimu, přičemž je nutná jejich stoprocentní shoda, neboť každý stát má v této věci právo veta. Josep Borrell, vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, požaduje, aby se Evropský mírový nástroj změnil na fond určený výhradně na nákup zbraní pro Ukrajinu, i když jeho původním posláním a účelem je vojenská pomoc mimoevropským partnerům EU. Proti tomuto postupu protestuje Maďarsko, které i odmítá odsouhlasit uvolnění další ze série půlmiliardových plateb z tohoto fondu na zbraně pro Ukrajinu. Maďarský postoj je blízký SPD a považujeme jej za rozumný. Nechceme financovat boj Ukrajiny do posledního muže. Odmítáme se podílet na eskalaci vojenského konfliktu na Ukrajině formou dalších dodávek zbraní a munice, což pouze prodlužuje utrpení dalších desetitisíců vojáků a civilistů. Od počátku dáváme přednost jednání a mírovému řešení tohoto konfliktu. Naopak Fialova vládní koalice i hnutí ANO zasílání zbraní na Ukrajinu podporují. Pro zástupce EU a současnou servilní probruselskou vládu je mír sprosté slovo!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.