Okamura (SPD): Dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby a přijímáme uprchlíky?

12.06.2015 11:17

Exekutoři kvůli nečinnosti této vlády nadále vítězí. Ani po roce a půl vládnutí tato vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL nesplnila a neplní základní sliby – tedy, že bude účinně řešit exekuce, lichvu či nepřizpůsobivé skupiny obyvatel. Také ohledně podpory mladých rodin s dětmi či skutečného zvýšení důchodů zůstalo jen u prázdných slov a populistických slibů.

Okamura (SPD): Dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby a přijímáme uprchlíky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Moje návrhy zákonů a řešení tato vláda nejen že smetla ze stolu, ale například v případě exekutorů nebo lichvy tato vláda dosud za rok a půl nepředložila ANI JEDEN vlastní zákon! Ano, slyšíte dobře, ANI JEDEN. A jen připomínám, že ministerstvo spravedlnosti má od počátku na starosti hnutí ANO.

A například u služebního zákona vláda ještě více zpolitizovala státní správu zavedením politických náměstků a tajemníků a vládní ČSSD se zcela vykašlala na splnění svého zásadního předvolebního slibu, že v případě vítězství opraví špatný zákon o církevních restitucích. Vláda také nepředložila žádné systémové řešení korupce, naopak zamítla můj návrh zákona o osobní, hmotné a trestní odpovědnosti vrcholných politiků.

Tato vláda také nesplnila slib, že prosadí zákon o všeobecném referendu - naopak vládní koalice náš návrh zákona o referendu smetla ihned ze stolu pod falešnou záminkou, že sama něco připraví.

Vláda není úspěšná ani v řešení nezaměstnanosti, nadále je více než 500 tis. lidí bez práce.

A do toho všeho ještě vládní poslanci hlasovali v Evropském parlamentu PRO kvóty pro imigranty do České republiky, což absolutně odmítám.

Máme dva miliony vlastních občanů na hranici chudoby, bez důstojného sociálního zabezpečení a podle mého názoru se stát musí v prvé řadě postarat o vlastní chudé a bezmocné, na které ani v současnosti nemá peníze. A až poté pomáhat světu.

Po roce a půl vládnutí této vlády jsem hluboce přesvědčen, že až se za další půlrok podíváte do svých peněženek - to už budou u moci dlouhé dva roky - nebudete tam mít o nic více než za pana Kalouska.

Kdy už lidem přestanou stačit populistické sliby podpořené mediální masáží, hezké plakáty a kobliha do pusy?

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice