Okamura (SPD): Nacismus je socialismus dovedený do extrému. Setkáváme se se zmatkem

01.02.2016 5:30

Média a politický mainstream nám schválně převrací znaménka a z extrémismu dělají normu a naopak. Přičemž fašismus, nacismus, xenofobie, rasismus nebo pravicový nacionalismus se staly dnes záměrně nadávkami pro ty, kdo jsou vlastenci.

Okamura (SPD): Nacismus je socialismus dovedený do extrému. Setkáváme se se zmatkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Přitom nacionalismus můžeme dnes přeložit jako národovectví - tedy to, čemu vděčíme v 18. a 19. století za zformování moderního českého národa, které vyvrcholilo vznikem ČSR. V tomto ohledu nemůže mít nacionalismus negativní význam, jelikož mít rád svůj národ a zemi je legitimní a většinová idea.

Naopak extrémní ideou, tedy vybočující z normy, je idea rozpuštění národního státu a národa v multikulturní Evropě, to je to, co prosazuje současná česká vláda a některé opoziční strany - to je skutečný extrémismus poškozující naše národní zájmy. Je to okrajový názorový proud ve společnosti – tedy dle definice extrémní.

Vlastenec v naší zemi nemůže být neofašista nebo neonacista ve smyslu obdivovatele a propagátora hitlerovského nacismu a to z jediného důvodu. Jelikož vlastenec a člověk, který je hrdý na naši zemi a na naše předky, nemůže nikdy sympatizovat s nacisty, kteří naši zemi okupovali a tisíce vlastenců umučili nebo povraždili.

Dnes se ovšem setkáváme se zmatkem, který dělají jak média, tak politologové - v prvé řadě hitlerovský nacismus a jejich pohrobky neonacisty řadí ke krajní pravici - což je nebetyčná hloupost. Nacisté byli nacionální, tj. národní socialisté, kteří vzývali stát a vůdce, tzn. je to typicky kolektivistické učení, které podřazovalo jednotlivce společnosti. Nacismus je tedy socialismus dovedený do extrému, v němž jednotlivec ztrácí práva ve prospěch společnosti.

Skutečně pravicový extrémismus bychom z mého pohledu našli spíše v extrémních konzervativcích, kteří naopak vzývají ničím neomezenou svobodu jednotlivce a to bez ohledu na práva ostatních. Typickým extrémistou byl americký senátor McCarthy, který inicioval v USA vykonstruované politické procesy proti nepřátelům státu. Nebo někteří politici USA, kteří iniciovali v zahraničí puče proti legitimním vládám či prosazovali ustavení pravicových diktatur vraždících desetitisíce lidí – příkladem je chilský diktátor Pinochet.

A za naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) jasně říkám, že my odmítáme jakýkoliv nacismus, fašismus, rasismus, xenofobii i extrémismus – to co prosazujeme je skutečná demokracie, přímá demokracie, tedy systém, kde jsou politici přímo odpovědní občanům a zároveň občané mají možnost přímo politiku ovlivňovat. A odmítáme současný nefunkční systém, kde vládnou lobbisti a stranické oligarchie bez přímé odpovědnosti k občanům, čehož výsledkem je totálně zadlužená a rozkradená republika.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.