Okamura (SPD): Nevím, proč by se z peněz koncesionářů měla platit propaganda

30.07.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k České televizi a její nestrannosti.

Okamura (SPD): Nevím, proč by se z peněz koncesionářů měla platit propaganda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Znovu se podle mého názoru potvrzuje, že vysílání České televize je neobjektivní. Zatímco motoristům před prázdninami blokovaly průjezd Prahou protestní pochody ekologických extremistů z hnutí Poslední generace, odvysílala ČT o jejich akcích “30 pro Prahu” reportáž, o jejíž vyváženosti a nestrannosti jsou silné pochybnosti. V epizodě z pořadu Nedej se! zveřejněné v polovině května totiž nezazněl ani jeden oponentní názor, zato v něm byly bez korekce ponechány nepravdivé údaje. Pořadem by se měla zabývat Rada ČT, informovaly Novinky. Nevím, proč by se z peněz koncesionářů měla platit propaganda pro klimatické extremisty, kteří obtěžují život slušným lidem! Proti těmto extremistům by podle mě měla zasahovat policie a umožnit volný průjezd občanům.

Na dotaz, jak by se snížení maximální rychlosti na 30 km/h projevilo na čistotě ovzduší v metropoli, odpověděl Novinkám Ondřej Vlček, vedoucí oddělení modelování a expertíz Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), takto: „Minimum emisí nastává pro rychlosti mezi 60 až 70 km/h a při nárůstu nebo poklesu rychlosti emise rostou. Lze odhadnout, že změna rychlosti z 50 na 30 km/h by mohla vést u vozového parku s nižším zastoupením nákladních aut k nárůstu emisí NOx o cca. 20 procent. Jde ale o horní odhad,“ doplnil. Takže snížení rychlosti by emise naopak zvýšilo!

Hnutí SPD navrhuje úplné zrušení koncesionářských poplatků. Prosazujeme přeměnu České televize na příspěvkovou organizaci se stanoveným a kontrolovatelným rozpočtem, která bude objektivně informovat o dění ve světě a České republice.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…