Okamura (SPD): Odměna 1,6 milionu generálnímu řediteli ČT je skandální

03.07.2020 19:29

Komentář na faebookovém profilu k hospodaření veřejnoprávní televize

Okamura (SPD): Odměna 1,6 milionu generálnímu řediteli ČT je skandální
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Odměna 1,6 milionu korun generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi je skandální. Minulý týden odsouhlasila Rada ČT díky hlasu radního za ČSSD a exhokejisty Jiřího Šlégra roční odměnu generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi ve výši 1,6 miliónu korun. Proti hlasovali pouze radní, kteří měli podporu SPD - Hana Lipovská, Luboš Xaver Veselý a dva další radní.

Hnutí SPD považuje udělení této odměny za zcela skandální, protože hospodaření, objektivita vysílání a programová skladba ČT je dlouhodobě terčem oprávněné kritiky našich občanů.

Hnutí SPD požaduje dlouhodobě přeměnu ČT na státní příspěvkovou organizaci v kontrolní pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). A již jsme také podali zákon na zrušení koncesionářských poplatků. Vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM nám ale naše návrhy blokuje.

Podpořte, prosim, SPD ve volbách, ať jsme silnější! Poplatky je nutné zrušit a zajistit hospodárné, programově vyvážené a objektivní vysílání v souladu se zákonem, včetně tvorby nových pořadů, a nikoliv vysílání probruselských elit s jejich domácími nohsledy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie