Okamura (SPD): Přijetí novely volebního zákona ohrožuje regulérnost voleb

18.03.2022 17:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke korespondenční volbě

Okamura (SPD): Přijetí novely volebního zákona ohrožuje regulérnost voleb
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

Vláda Petra Fialy se snaží protlačit korespondenční volbu, která je ohrožením demokracie a napomáhá manipulacím. Vládě totiž klesá důvěra a bojí se, že nebudou mít v příštích volbách dobrý volební výsledek, takže chtějí změnit volební systém. Proto Fialova vláda považuje za svou prioritu zavedení „korespondenčních voleb" a chce tento zákon za každou cenu prosadit již na následující schůzi Sněmovny, která začíná 22. března.

Přijetí této novely volebního zákona je ohrožením demokracie a ohrožuje regulérnost voleb. Svědčí o tom zkušenosti ze zahraničí (viz poslední prezidentské volby v USA a Rakousku). Jelikož v případě korespondenčních voleb nelze zajistit tajnou volbu, tak neexistuje jistota, že odesílatelé volebních lístků skutečně volili sami a nezávisle.

Všimněte si, že vláda ani za půl roku po volbách nenavrhla ani jeden zákon na zlepšení životů našich občanů. Ale na zákony, které jim pomůžou udržet se u moci nebo na pandemický zákon čas mají…

Proto hnutí SPD sbírá podpisy pod „Petici proti ohrožení demokracie prostřednictvím korespondenční volby", kterou lze najít ZDE, a vyzýváme naše členy, příznivce a širokou veřejnost o připojení podpisů pod tuto petici a také o její maximální šíření, aby mohla být včas projednána Petičním výborem Sněmovny.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.