Okamura (SPD): Proč si je Rakušan neubytuje u sebe doma v baráku?

22.05.2022 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ubytování romských uprchlíků.

Okamura (SPD): Proč si je Rakušan neubytuje u sebe doma v baráku?
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Tak a dost! Přes nesouhlas místních obyvatel včera ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na sílu ubytoval v obci Kramolín na Třebíčsku skupinu 24 nepřizpůsobivých ukrajinských romských migrantů. Co si to dovolujte? Proč si je Rakušan neubytuje u sebe doma v baráku? To by mu asi doma v Kolíně dali! Proč Fialova vláda obtěžuje naše slušné občany?

Za SPD říkám jasně - žádné další nepřizpůsobivé lidi v naší republice nechceme a tyto migranty, které sem za naše peníze pozvala vláda Petra Fialy (ODS), je nutné okamžitě vyhostit z republiky pryč! Nechceme tady platit sociální dávky dalším nepřizpůsobivým lidem!

Proti umístění romských migrantů do místní ubytovny už dříve lidé v Kramolíně protestovali. Dokonce obec zaslala i oficiální nesouhlas. Vláda ale všechno arogantně ignoruje Podle místostarosty obce Tomáše Vostala lidi zaskočilo hlavně to, že rozhodnutí o využití armádní ubytovny v Kramolíně padlo bez informování místní samosprávy. Kramolín má 120 stálých obyvatel, kapacita ubytovny je 45 lidí.

Další místa, kam chce Fialova vláda nastěhovat nepřizpůsobivé migranty jsou nejen na Vysočině, ale také v Jihomoravském a Středočeském kraji. Přes opakované dotazy SPD ale jak premiér Fiala, tak i ministr vnitra Rakušan odmítají sdělit, kam chtějí migranty nastěhovat. Občané tak žijí v obavách, aby jim do obce či města vláda nenastěhovala tyto migranty. To není česká vláda, to je “ukrajinská” vláda. Pomáhá Ukrajincům, ale na naše občany kašle. DEMISI!

Ukrajinští migranti zneužívají naší republiku a vláda Petra Fialy (ODS) z nás všech dělá doslova užitečné idioty. Bohužel se v krátké době plně naplňují moje slova v souvislosti s Ukrajinci, za která jsem byl ještě před pár dny tvrdě napadán některými médii a politiky vládních stran. Už i hejtmani totiž začínají veřejně potvrzovat to, na co jsem veřejně jako první politik upozorňoval a kritizoval jsem neschopnost Fialovy vlády. Například hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller včera řekl: „Zaznamenáváme, že už přicházejí lidé, kteří nejsou úplně zasažení válkou a na svém území mohou žít a nejsou ohrožení na životě.” A dále řekl toto: “Tak jak komunikujeme s ostatními hejtmany, tak nám to připadá jako sociální turistika, kdy Ukrajinci zjistili, že náš systém je hodně štědrý na pomoc. Jsou případy, kdy se tu uprchlíci zaregistrují, vezmou si finanční pomoc a zmizí dál do Evropy, nebo se dokonce vracejí zpátky na Ukrajinu,“ uvedl, že dochází ze strany běženců k využívání systému.

Ohledně nepřizpůsobivých ukrajinských migrantů, které do ČR přivedla vláda Petra Fialy, včera v TV CNN Prima dále hejtman Schiller řekl: “Zjistili jsme, že jde o lidi, kteří neumějí číst, psát, dokonce ani použít obyčejný záchod a zapnout rychlovarnou konvici. Očividně nikdy nepracovali a pracovat nebudou. Takoví lidé potřebují tak velkou péči, že na každého takového uprchlíka bychom potřebovali jednoho pracovníka, který se o něj bude starat, a na to skutečně takovou kapacitu nemáme.“

Nekompetentní vláda Petra Fialy včetně zcela neschopného ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nás všechny přichází doslova pěkně draho a měla by ihned podat DEMISI. Jen škodí naší republice a našim občanům a nepomáhá jim. Taková vláda je našim občanům k ničemu!

Velkou část migrantů odsuzují i sami ukrajinci. Poradce prezidenta zelenského Serhij Leščenko řekl: "Z těch čtyř milionů, kteří odešli, byl jen asi milion v nějakém skutečném ohrožení. Někteří odešli, protože zpanikařili. Někteří odešli, protože hledali záminku k odchodu. A jen někteří odešli proto, že byli skutečně ohroženi.”

Podle světových médií byl uplynulou neděli poprvé den, kdy se více Ukrajinců na Ukrajinu vrací než odchází. Vrací se ukrajinské matky s dětmi a zdůvodňují to tím, že je v jejich lokalitách, odkud na Ukrajině pochází, bezpečno. Takže by podle mého názoru již měla začít Fialova vláda Ukrajincům z bezpečných oblastí připravovat ukončení povolení k pobytu v ČR, aby se vraceli nazpátek domů tam, kde je bezpečno. Na většině území Ukrajiny válka neprobíhala ani neprobíhá a sami ukrajinské matky s dětmi se již svobodně vracejí domů na Ukrajinu.

Vláda Petra Fialy (ODS) ale stále říká, že má naše republika brát ukrajinské migranty neomezeně a integrovat je. Českou republiku to stojí již 54 miliard korun. V tomto smyslu Fialova vláda představila vládní strategii ohledně nových téměř 400 tisíc ukrajinských migrantů v ČR: “Budeme muset smazat rozdíl mezi příchozími a našimi občany. Zanedlouho se z uprchlíků stanou také čeští občané,“ uvedl v TV Prima poslanec vládní TOP09 Ondřej Kolář.

Takže noví voliči Fialovy vládní koalice, které klesá důvěra našich občanů? A jak to bude vypadat pro naše občany s dostupností zdravotní péče, v přetíženém školství a situací na pracovním trhu?

Kvůli přílivu migrantů se také strmě zdražilo nájemní bydlení například v Praze, takže mnozí naši občané si nemohou dovolit ani pronájem bytu… A kdy si Fialova vláda konečně udělá čas na pomoc českým občanům se zdražováním energií, potravin, bydlení a pohonných hmot?

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP09) v TV Prima jménem Fialovy vlády řekl k vládní strategii ohledně nepřizpůsobivých romských ukrajinských migrantů: “Musíme Romům najít lokalitu v ČR, kde budou moct vést svůj způsob života. Mimo Prahu. Hledáme cestu, jak jim umožnit, aby se jim žilo co nejlépe, ale aby zároveň neohrožovali ostatní.”

Takže vláda uznává, že ohrožují naše občany a přesto je chtějí nechat v naší republice? A zase všechny dávky budou platit naši občané? Lidé mimo Prahu volili TOP09 zcela minimálně, tak proč jim chtějí Válek a ministr vnitra Rakušan (STAN) dělat z života peklo? Navíc všichni víme, že na Zakarpatské Ukrajině, odkud tito Romové přichází, stejně jako na většině území Ukrajiny, válka neprobíhá.

Naši občané se oprávněně ptají, kde budou ty konkrétní lokace pro umístění těch nepřizpůsobivých romských a ukrajinských uprchlíků? Kdy konečně ministr Rakušan přestane zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1500 romských migrantů, které tady chce Fialova “ukrajinská” vláda nechat? Občané z celé republiky nám zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lidi. Za hnutí SPD říkám, že tady žádné další nepřizpůsobivé lidi nechceme! Připomínám, že vládní koalice naposledy před 14 dny zamítla zákon SPD na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Vláda Petra Fialy nepřizpůsobivé podporuje.

Vláda dokonce mluví o integraci. Premiér Fiala říká, že počítá s tím, že tady vetšina migrantů zůstane.

Já říkám, že by se integrovat neměli, protože bychom měli počítat s tím, že se vrátí domů. Na většině uzemí Ukrajiny válka neprobíhá, čile se obchoduje, jezdí tam na návštěvu světoví politici. Podle mého názoru lze zajistit pro mnoho uprchlíků bezpečné ubytování přímo na Ukrajině třeba pod patronací OSN. A nemluvím o nějakém stanovém městečku. Lze přece vybrat celá bezpečná města.

SPD jasně říká, že potřeba je pomáhat přiměřeně a pouze na nezbytně nutnou dobu a jen skutečným válečným uprchlíkům, ne ekonomickým migrantům a boháčům v mercedesech. A po ukončení toho konfliktu ať se vrátí zpátky budovat svoji zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky