Okamura (SPD): Rodičovství není všeobecným právem, které lze udělit komukoli

26.04.2023 6:23 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k žalobě Evropské komise na Maďarsko kvůli zákazu propagace homosexuality a transsexuality ve školách

Okamura (SPD): Rodičovství není všeobecným právem, které lze udělit komukoli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Prezident České republiky Petr Pavel minulý týden na tiskové konferenci v Bruselu podpořil zavedení institutu manželství pro stejnopohlavní páry do českého právního řádu i jejich nárok na adopci dětí. Vyzval rovněž k ratifikaci Istanbulské úmluvy a vyjádřil lítost nad tím, že se Česká republika nepřipojila k žalobě Evropské komise na Maďarsko kvůli přijetí zákona, který zakazuje propagaci homosexuality a transsexuality na maďarských školách pro děti a mládež do 18 let.

Všechny tyto skutečnosti potvrzují obavy hnutí SPD, že nově zvolený prezident nebude reprezentantem zájmů všech občanů České republiky, že bude naši společnost spíše rozdělovat a že nebude hájit národní priority našeho státu, ale spíše jednat v zájmu zahraničních mocností a nadnárodních uskupení.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

SPD trvá na tom, že manželství je výlučným svazkem muže a ženy, a podporujeme i zavedení této definice do české Ústavy. Jednoznačně preferujeme i výchovu dětí v tradiční rodině, kde rodičovský pár tvoří muž a žena. Každé dítě má rovněž právo znát oba své biologické rodiče (i prarodiče) a vyrůstat s nimi, pokud je to možné.

Rodičovství naopak není všeobecným právem, které lze udělit komukoli. Odmítáme experimentování s dětmi a uznáváme právo každého státu upravit si poměry v oblasti rodinné politiky či sexuální výchovy na školách zcela dle svého vlastního uvážení. Proto považujeme žalobu Evropské komise na Maďarsko za projev nepřijatelné mocenské arogance a nepřípadného vydírání suverénního státu.

Podpora prezidenta Pavla této žalobě je přímým útokem na spolupráci zemí tzv. Visegrádské čtyřky, kterou považujeme za základ naší zahraniční politiky. Z obdobných důvodů odmítáme i ratifikaci Istanbulské úmluvy Českou republikou, protože by to přineslo naše další podřízení mezinárodním institucím a mezinárodním soudům. S prvními kroky a prohlášeními prezidenta Pavla v oblastech vnitřní a zahraniční politiky vyjadřujeme ostrý nesouhlas!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.