Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy nám zavádí totalitní diktaturu a chce vyvolat atmosféru strachu

28.04.2022 17:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládou zřízenému webu ,Braňme Česko, braňme Ukrajinu'.

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy nám zavádí totalitní diktaturu a chce vyvolat atmosféru strachu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tento vtipný mem není z dílny SPD, občané ho sdílí na facebooku. Nicméně podle mě vyjadřuje realitu. Úřad vlády totiž rozjel web „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“, kde mimo jiné občanům vysvětluje, že „Nahlásit dezinformaci není práskačství“ a přikazuje jim „upozorni“ a „neváhej nahlásit“.  To je opravdu šílené. Probudili jsme se do padesátých let. Samozřejmě, že jde o práskačství.

Vláda chce za každou cenu rozdělit společnost a vykopat příkopy mezi lidmi. To už lidé nesmí ani projevit svůj názor, aby je někdo nenapráskal?

Vláda Petra Fialy, která měla před volbami plná ústa obhajoby svobod a demokracie, nám zavádí totalitní diktaturu a chce vyvolat atmosféru strachu, aby všichni drželi ústa a krok. Jediné povolené názory mají být ty, které jsou v souladu s pohledem vlády a EU. Na uvedených vládních stránkách jsou odkazy i na politické neziskovky napojené na George Sorose.

Také připomínám, že vláda Petra Fialy usiluje v rozporu s Ústavou ČR o prosazení cenzury pod záminkou boje proti „dezinformacím“. Cenzuru mají dokonce provádět vybrané neziskové organizace a poskytovatelé služeb na internetu. Ministři Blažek (ODS) a Rakušan (STAN) proto připravují návrh zákona, který by měl obejít Ústavu, konkrétně článek 17 Listiny základních práv a svobod, podle níž je cenzura nepřípustná.

Pokud si vláda uzurpuje právo určovat, co se smí a co se nesmí říct, a který názor je ten jediný správný, tak to není svoboda slova, ale diktatura. Proto vládní pětikoalice, ale i hnutí ANO, odmítají zákon o referendu, který navrhuje SPD. Oni chtějí ovládat na maximum všechny lidi. Hnutí SPD bude vždy bojovat za svobodu a demokracii.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.