Okamura (SPD): Vláda připravila mladé rodiny o dostupné bydlení

06.05.2022 14:27 | Ze sítí

Komentář na facebookoém profilu k bydlení pro mladé rodiny.

Okamura (SPD): Vláda připravila mladé rodiny o dostupné bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nekompetentní asociální vláda Petra Fialy prohlubuje krizi v oblasti bydlení. Připravila mladé rodiny o dostupné bydlení. Ministerstvo pro místní rozvoj pod vedením Ivana Bartoše (Piráti) předčasně (po třech měsících účinnosti), zastavilo program „Vlastní bydlení" určený na pomoc mladým rodinám při pořízení bydlení. Zdůvodnilo to tím, že ve Státním fondu na podporu investic (SFPI), ze kterého jsou tyto půjčky na bydlení financovány, došly peníze. Je to další ukázka diletantství a asociálnosti současné vlády. Vláda Petra Fialy (ODS) totiž do tohoto programu uvolnila pouhých 700 milionů korun.

Poslankyně SPD Marie Pošarová v rámci projednávání státního rozpočtu navrhla navýšení objemu těchto prostředků na jednu miliardu korun z položky určené na finanční dary do zahraničí, vládní poslanci to však svým hlasováním odmítli. Tímto způsobem připravili tisíce našich mladých rodin o možnost pořídit si vlastní bydlení.

Dlouhodobý nedostatek bytů a jejich rostoucí cenová nedostupnost je způsobena i tím, že Fialova vládní koalice prosadila odklad o jeden rok účinnosti nového stavebního zákona, který byl prosazen vloni i hlasy SPD a který by mj. urychlil stavební řízení a zvýšil nabídku bytů na trhu. Pro SPD je rodina na 1. místě!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…