Okamura (SPD): Zvýšení odvodů, tedy fakticky daňové zátěže, odmítáme

28.02.2019 16:14

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu návrhu zrušení plateb na zdravotní pojištění za státní pojištěnce

Okamura (SPD): Zvýšení odvodů, tedy fakticky daňové zátěže, odmítáme
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Vláda prosazuje velmi podivnou změnu ohledně plateb za státní pojištěnce. Ministři hnutí ANO Schillerová a Vojtěch vyjednávají o velké reformě s tím, že by za pojištěnce přestal platit stát a místo něj by pojištění pokryli zaměstnanci a firmy prostřednictvím vyšších odvodů. Stát v současnosti za státní pojištěnce platí 73 miliard za rok. A podle nového návrhu vlády by zdrojem měl být pouze balík peněz od zaměstnanců a podnikatelů, vybraný prostřednictvím odvodů na zdravotní pojištění. V tu chvíli by tak došlo ke zvýšení odvodů.

Co na to říct? Stát se přeci nemůže vzdát odpovědnosti za zdravotnictví a hodit financování péče na firmy. Už dnes jsou odvody pro mnohé zaměstnavatele neúnosné a snižují reálnou mzdovou úroveň. Sebrat lidem a firmám peníze na výplaty je sice nejjednodušší, ale taky nejhorší cesta.

Stát musí jít přesně opačným směrem, tj. hledat a aktivně vytvářet nové zdroje financování svých služeb, aby mohl naopak daňovou zátěž, kterou je i pojistné snižovat - a cest tu je mnoho - například v tom, že některé platby, které jsou ze zákona v podstatě povinnou daní, bude vybírat a mít z nich zisky stát namísto soukromých převážně zahraničních firem, nebo že výběr pojistného zefektivní sloučením výběru sociálního a zdravotního pojištění, nebo zefektivní náklady pojišťoven jejich sloučením do jedné atd.

Premiér Babiš si na mocné nadnárodní firmy netroufne, tak chce radši odírat obyčejné lidi. Vláda hnutí ANO naslibovala všude možně rozdávání peněz a teď zjistila, že na to nemá. A tak chce tedy fakticky zvyšovat částku, kterou sebere občanům a firmám z kapsy. To je pro hnutí SPD naprosto nepřijatelné! Úspory lze hledat jinde, a ne na úkor občanů a českých podnikatelů! Český občan podle nás nesmí dotovat nadnárodní korporace, neziskovky, byrokraty a nepracující parazity!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zvýšení odvodů, tedy fakticky daňové zátěže, odmítáme! Možnosti škrtů jsou podle nás jinde. Lze seškrtat sociální dávky nepřizpůsobivým, platby politickým neziskovkám, škodlivou inkluzi ve školství, neustále rostoucí náklady na statisícový státní aparát a neprůhlednou byrokracii, desítky zahraničních dobrodružství naší armády atd. Stovky miliard do zahraničí také odvádějí nadnárodní korporace. Ty je třeba zdanit!

Odmítáme, aby pracující občan a české malé a střední firmy dotovaly ze svých daní a odvodů jednak nepřizpůsobivé parazity, kteří nechtějí pracovat, a jednak nadnárodní korporace, byrokraty, úředníky Evropské unie a další darmožrouty, kteří poctivě pracující lidi vysávají jak upíři. Přitom čeští lidé dřou za mnohem menší mzdy než lidé v západní Evropě. Dosavadní vlády z nás totiž udělaly kolonii Západu a Německa.

Pokud chcete platit nízké daně a nízké odvody a chcete, aby vám stát sebral co nejméně peněz a pokud chcete, aby naše země byla opět naše, a ne nadnárodních korporací a nadnárodní byrokracie, tak prosím podpořte hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…