Okamura (Úsvit): Eurokomisařka Jourová bude mít na starosti galaxie?

05.09.2014 16:45

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker má již v ruce kompletní seznam kandidátů na komisaře Evropské unie a podle posledních informací má naše eurokomisařka Věra Jourová v nové komisi spravovat oblast dopravy a vesmíru.

Okamura (Úsvit): Eurokomisařka Jourová bude mít na starosti galaxie?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Přitom její odborností je regionální rozvoj a evropské fondy, což by se vzhledem k selhání České republiky ohledně čerpání evropských peněz hodilo. Od začátku záleželo především na tom, zda dokáže premiér Sobotka spolu s celou koaliční vládou pro naši komisařku vyjednat odpovídající rezort, kde by mohla zúročit své přednosti.

Tento výsledek považuji za selhání vládní diplomacie. Tak jak jsme již dříve upozorňovali, bylo nesmyslné dojednávat jméno kandidáta, aniž by vláda předtím zároveň alespoň předjednala jemu odpovídající rezort. Není možné mít přece univerzálního kandidáta pro všech 27 pozic. Takhle paní Jourová bude spravovat oblast, které vlastně vůbec nerozumí. A Českou republiku toto samozřejmě opět oslabuje. Ještě by ji ale k tomu mohli přidat i nějaké galaxie a přistoupení planet k EU.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.