Okamura (Úsvit): Poslední mohykáni proti politickým trafikantům

25.10.2014 9:21

Bojovali jsme doslova do posledního dechu proti zaplevelení státních úřadů politickými trafikanty, politickými tajemníky a politickými náměstky. Nakonec ale ČSSD, ANO, KDU-ČSL, TOP 09 a ODS společně v pátek definitivně prohlasovali nový služební zákon, i proti vetu prezidenta, a především hnutí ANO tak zcela zradilo principy, které naslibovalo občanům.

Okamura (Úsvit): Poslední mohykáni proti politickým trafikantům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Hnutí Úsvit se tak stalo „posledním mohykánem“ v boji proti politizaci státní správy a jako jediné hlasovalo PROTI, jelikož komunisté se při hlasování pouze zdrželi. My chceme profesionální odbornou státní správu, nikoliv trafikanty, jejichž jedinou kvalifikací je stranická knížka. A to vše za peníze daňových poplatníků. Tento zákon je hnus. My v Úsvitu se rádi přidáme i k avizované Ústavní stížnosti prezidenta na tento zákon.

Copak to občané nevidí, jak se tato vládní koalice ve skutečnosti chová? A to je jen jeden z mnoha příkladů, o kterým bych mohl hovořit. To lidem opravdu stačí dostat koblihu, kouknout na líbivý plakát a pár populistických hesel? Milí přátelé, NE slova, ALE činy jsou důležité. A po roce ve Sněmovně, kdy práci této vlády velmi zblízka detailně sleduji, jsem nyní již zcela přesvědčen, že všichni poznáme, že tato vláda nijak životy občanů nezlepší. Jsou to pouze líbivá populistická marketingová hesla. Zapamatujte si to a za rok se podívejte do svých peněženek, jestli se máte lépe – to už budou u vlády celé dva roky a já Vám již nyní odpovím, že se lépe mít nebudete.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…