Opltová (STAN): Masivní rušení stavebních úřadů by snížilo dostupnost

31.10.2022 17:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke stavebnímu zákonu.

Opltová (STAN): Masivní rušení stavebních úřadů by snížilo dostupnost
Foto: STAN
Popisek: Michaela Opltová

Ze sněmovny: Zabránili jsme rušení stavebních úřadů.

Vláda schválila  novelu stavebního zákona a posílá ji do sněmovny. S kolegy ze Starostové a nezávislí STAN jsme moc rádi, že i díky diskuzi se zástupci samospráv jsme zachovali v rámci novely kompletní síť stavebních úřadů. Původně se počítalo s tím, že by se až polovina stavebních úřadů zrušila, což by bylo pro mnoho lidí především z menších obcí velmi nepříjemné.

Stávající vládní návrh novely umožňuje starostům, aby se sami rozhodli, zda chtějí nebo nechtějí ve své obci stavební úřad financovat. V okamžiku, kdy bude stavební řízení digitalizované, možná řada z nich dospěje k názoru, že úřad nepotřebují. Ale bude to jejich rozhodnutí, a tak je to podle nás správné.

Masivní rušení stavebních úřadů by snížilo dostupnost stavebního řízení v pro občany. Rušit se přitom měly především úřady například na hranicích krajů, kde je dostupnost různých služeb už dnes často špatná. Vedlo by to podle nás k prohlubování sociálních rozdílů mezi regiony. Jsem ráda, že se nám podařilo dosáhnout dohody a zabránit tomu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce