Ostrava bude letos hostit Národní dny prevence

22.05.2023 13:05 | Tisková zpráva

Největší akce v oblasti prevence kriminality Národní dny prevence se budou letos konat v Ostravě ve dnech 10. a 11. října. Statutární město Ostrava pořádá čtvrtý ročník odborné konference Národní dny prevence, jejímž cílem je výměna zkušeností a sdílení dobré praxe v oblasti prevence kriminality a bezpečnosti na národní, regionální a místní úrovni.

Ostrava bude letos hostit Národní dny prevence
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Rozsahem výjimečné Národní dny prevence se konají za podpory Ministerstva vnitra ČR a Republikového výboru pro prevenci kriminality jednou za dva roky. Předchozí ročníky proběhly v roce 2021 v Plzni a v letech 2017 a 2019 se akce uskutečnila v Brně.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44433 lidí

„Prevenci kriminality považuji za zásadní krok na cestě k bezpečnějšímu městu, skutečně široké spektrum různých preventivních aktivit realizujeme dlouhodobě a systematicky. Zmínit mohu například městský projekt Bezpečnější Ostrava, který vznikl v roce 2007, ale také vskutku komplexní preventivní činnost Městské policie Ostrava. Jen v loňském roce strážníci zajistili 871 rozličných preventivních aktivit, cílících od nejmenších až po seniory. Jsem proto velmi rád, že nejaktuálnější praxi na národní úrovni budou odborníci sdílet právě v našem městě,“ konstatoval Jan Dohnal, primátor města.

Konference nabídne příspěvky a workshopy zaměřené na aktuální témata z oblasti prevence kriminality, bezpečnosti a prevence rizikového chování dětí a mládeže, zranitelných obětí a kyberkriminality. Sdílet své zkušenosti budou odborníci z různých oblastí. Součástí konference bude též výstava a prezentace organizací, které v oblasti prevence působí, i konzultační činnost odborníků pro veřejnost. V rámci slavnostního večera zástupci Ministerstva vnitra ČR ocení nejlepší preventivní projekty.

Program konference je dvoudenní a uskuteční se v areálu Dolní oblasti Vítkovice, který světovým unikátem. Na webu ZDE jsou od 15. května 2023 průběžně zveřejňovány aktuality a detaily programu. Konference je určena odborníkům v prevenci kriminality z celé České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

17:17 Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k rozdělování společnosti