Pacal (Pro Třebíč): Všechny semafory v Třebíči budou nové

07.11.2020 12:12

Kompletní rekonstrukcí projde sedm stávajících světelných křižovatek, dvě nové budou vybudovány. To vše zaštítí projekt Preference veřejné dopravy, na který město obdrží dotaci z programu IROP.

Pacal (Pro Třebíč): Všechny semafory v Třebíči budou nové
Foto: ProTrebic.cz
Popisek: Pavel Pacal, Pro Třebíč

Rekonstrukce bude probíhat od května příštího roku do září roku 2022 a bude stát 58 milionů korun. 85 procent pokryje dotace.

„Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí sedmi stávajících světelných křižovatek (v křižovatce Bráfovy, Nádražní a Jungmannovy ulice, na Masarykově náměstí, dvě křižovatky na Komenského náměstí a výjezd od autobusového nádraží, v křížení ulic Znojemská, Kubišova a Družstevní a na Purkyňově náměstí, u nemocnice) a vybudováním dvou nových, v křižovatce ulic Demlova, Znojemská a Okrajová a u hlavní pošty v Jejkovské bráně u výjezdu z Karlova náměstí,“ uvedl starosta Pavel Pacal. 

Vyměněny budou sloupy i kabeláž, staré žárovkové lampy nahradí moderní LED varianta. Nové budou tlačítka pro chodce, dopravní kamery a bude zřízena vzdálená správa řídících počítačů na těchto křižovatkách. Ta umožní například kontrolu rychlosti průjezdu vozidel či průjezdy na červený signál a aktivní upravování signálních plánů.

Technologie zajistí plynulejší provoz křižovatek

Autobusy MAD budou vybaveny vozidlovými jednotkami, které umožní jejich komunikaci s řídícími počítači na křižovatkách a zajistí rychlejší a bezpečnější průjezd pro všechny druhy vozidel.

Zároveň se zlepší informovanost pro cestující autobusovou dopravou. Většina autobusových zastávek ve městě bude vybavena světelnými panely s informacemi o aktuálním odjezdu jednotlivých linek MAD. Celkem přibude na zastávkách 44 těchto panelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…