Paroubek: Česká politika – ráj sprostot a urážek

07.11.2014 13:47

Když si přečtu české noviny, nevycházím z úžasu. Nechápu, proč si V. Klaus tři roky po jeho úmrtí vyrovnává účty s V. Havlem. Je to zbytečné a osobnosti V. Klause nehodné.

Paroubek: Česká politika – ráj sprostot a urážek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Prezident Zeman se uchýlil ve svém jinak obsahově zajímavém veřejném vystoupení ke slovníku, který používají jen ti nejotrlejší sprosťáci.

Je ovšem nezbytné odsoudit také hnusná a urážlivá vystoupení z řad přátel pravdy a lásky, kterými byli následně zahrnuti V. Klaus a M. Zeman v posledních dnech. Často si říkám, co by tomu říkal V. Havel, kterého tito lidé, kteří v životě máloco dokázali, mají plná ústa. V. Havel, tak jak jsem jej měl možnost osobně poznat, měl formát, měl originální názory, jež mně nebyly tak vzdálené a byl také velmi velkorysý a laskavý člověk.

Nikdo z jeho vyznavačů nemá ani zdaleka jeho formát, je jen jeho nezdárným derivátem.

Ať je to K. Schwarzenberg, libující si ve slovníku pokleslé lůzy, ale mající málo lidského pochopení pro sprosťáka stejného kalibru.

Anebo jiný světlonoš sil pravdy a lásky Halík, podle kterého je V. Klaus ve srovnání s V. Havlem jen trpaslíkem. A o M. Zemanovi v témže rozhovoru pak T. Halík dokonce tvrdí, že má mozek zničený alkoholem, což považuji za velkou nechutnost.

S V. Klausem jsem měl v minulosti mnoho půtek a vedl jsem s ním mnoho politických sporů, ale to neznamená, že neoceňuji formát jeho osobnosti.

Nesdílím s M. Zemanem zálibu v nadměrném pití alkoholu, a měl jsem s ním mnoho šarvátek, ale nepovažuji jej za hlupáka, či alkoholem zničenou trosku.

Nejlépe bude, když si všichni, kdo mají nutkavou potřebu sprosťačit a urážet druhé, dají pár dní „bobříka mlčení“ a poté změní slovník. Vulgarit už bylo dost.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.