Paroubek: České stavebnictví bude klesat. Vláda musí začít jednat

11.07.2014 12:24

Navzdory optimistickým odhadům českých ekonomických beletristů ohledně stavebnictví bude české stavebnictví podle prognózy odborového sdružení Euroconstruct další dva roky nadále klesat, a to na rozdíl od ostatních sledovaných evropských zemí.

Paroubek: České stavebnictví bude klesat. Vláda musí začít jednat
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Letos by mělo české stavebnictví klesnout o 3,8 %, hůře na tom bude s 5% poklesem pouze Španělsko, v dalších letech už bude klesat pouze české stavebnictví.

Stále se tak projevují „geniální“ kroky předchozích pravicových vlád, které svými rozhodnutími ve jménu „reforem“ srazily české stavebnictví na kolena. Bohužel se zdá, že i současná vláda je k hrůznému stavu českého stavebnictví téměř netečná. Možná, že nové rozhodnutí ministerstva dopravy, které se rozhodlo potěšit prezidenta Zemana, vyhodit oknem desítky milionů a nechat si vypracovat studii ohledně výstavby kanálu Dunaj – Odra – Labe, má naznačit, že tato výstavba by zdecimované české stavebnictví zase postavila na kolena. To by ale skutečně nepostavila.

Netečnost Sobotkovy vlády ke stavu českého stavebnictví je překvapivě vysoká, zejména když ji srovnám s aktivismem, který vláda projevuje ve vztahu k řešení situace dolu Paskov.

Nic proti takovým úvahám jako je například odkoupení krachujícího OKD nebo jeho části, jak o něm před pár dny nahlas uvažoval ministr průmyslu Mládek. V dole Paskov se jedná cca o 2 000 pracovníků. V českém stavebnictví už přišly o práci desítky tisíc lidí a další tisíce lidí, a to těch nejkvalifikovanějších, mohou o svou práci ve stavebnictví ještě přijít.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…