Paroubek: I přes střet zájmů Babiš posiluje, ČSSD ztrácí

05.05.2015 8:33

Průzkum agentury TNS Aisa ukazuje, že více než polovina českých občanů se domnívá, že A. Babiš, místopředseda Sobotkovy vlády a současně také majitel Agrofertu a mediálního impéria Mafra, je v jasném střetu zájmů.

Paroubek: I přes střet zájmů Babiš posiluje, ČSSD ztrácí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zaráží mě fakt, že téměř jedna polovina českých občanů fakta ukazující na Babišův střet zájmů, alespoň dle zveřejněného průzkumu, nevnímá.  To je velmi silné zázemí pro budoucí berlusconizaci státu.

Tatáž agentura přišla pro ČT také s průzkumem, ve kterém jsou uvedeny momentální volební preference českých politických stran. Babišovo hnutí ANO by podle tohoto průzkumu získalo 31,5 % hlasů a sociální demokracie by za ním zaostala o 11 % hlasů.

To je samozřejmě velmi závažná informace a zdá se, že před pár týdny avizované sbližování volebních preferencí obou těchto politických subjektů, se nekoná. 
Vedení sociální demokracie by se mělo urychleně zabývat faktory, které toto zaostávání za hnutím ANO ve volebních preferencích způsobují. Jde zejména o způsob plnění předvolebních slibů (revize církevních restitucí), přehnaný antirusismus a antiputinismus spojený s harašením zbraněmi, což většinově pacifističtí levicoví voliči pokládají za nerozumné. Jde také o pomalé řešení ekonomických problémů země a o to, že vedoucí představitelé ČSSD nejsou dost dynamičtí, nemají schopnost udržet si „strategickou iniciativu“ a ve srovnání s lídrem hnutí ANO jsou bez charismatu…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…