Paroubek (NS-LEV21): Ani Spojené státy by neměly obcházet Radu bezpečnosti OSN

13.08.2014 14:19

Na to, že situace v Iráku je kritická a je třeba zde vojensky zasáhnout, ve svých článcích upozorňuji již delší dobu. Islámský stát ovládá už velkou část území Iráku a vyhání z domovů tisíce křesťanů a šíitů, hrozí ženám nucenou obřízkou, likviduje náboženské svatyně „kacířů“ a podobně. Politická praxe těchto fanatiků vylučuje, aby s nimi bylo vyjednáváno.

Paroubek (NS-LEV21): Ani Spojené státy by neměly obcházet Radu bezpečnosti OSN
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Před několika dny zahájily Spojené státy letecké útoky na pozice bojovníků tzv. Islámského státu a prezident USA je označil za úspěšné. Je velmi dobře, že se Spojené státy, které ke skutečně tragické situaci v Iráku přispěly mimo jiné tím, že organizaci ISIL poskytly v Sýrii zbraně proti režimu B. Asada, ale také tím, že neuváženě rozpustily někdejší Saddámovu armádu, k tomuto kroku odhodlaly.

Bohužel ale americkou zahraniční politiku i v tomto případě doprovází její arogance. Proč se Spojené státy neobtěžovaly už před několika týdny požádat o schválení vojenského zásahu Radu bezpečnosti OSN, jež je zodpovědná za zajištění světového míru, bezpečnosti a řešení konfliktů a která by jejich žádosti samozřejmě vyhověla? 

USA se zkrátka nechtěly zabývat vyjednáváním s Ruskem a Čínou. Je to zbytečná politická chyba, protože proti tomuto vojenskému zásahu nemůže nikdo konstruktivně uvažující nic namítat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice