Paroubek: Šlachtův teatrální odchod

12.06.2016 14:54

Úkolem politiků je přicházet s řešeními, jak mimo jiné zlepšit chod státní správy, jak ji zefektivnit. A pokud jde o oblast bezpečnosti, jak zvýšit ochranu občanů před kriminalitou, jak zvýšit pocit jejich jistoty, jak zajistit bezpečí domovů.

Paroubek: Šlachtův teatrální odchod
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Úkolem policistů je provádět vizi, se kterou přijdou politici, pokud ta vize vychází z koncepce, která je přijata rozhodnutím příslušného exekutivního orgánu. Jinak řečeno, policisté musejí poslouchat.

Pokud se někdo z nich chce vzbouřit, jako v tomto případě odcházející ředitel ÚOOZ, Šlachta, nezbývá mu nic jiného než se vzbouřit v civilu. Ostatně, skoro bych se vsadil, že tento dobrý muž a jeho nejbližší zmizí v bezpečnostní divizi Agrofertu nebo v některé ze spřátelených organizací, financované však stejnou osobou či stejnou zájmovou skupinou…

Jiným problémem české demokracie je skupina Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Ta prý, podle dnešní zprávy Babišova iDnes, začala prověřovat organizační změny u policie. Na základě jakého zákona, nebo dokonce znění některého ustanovení české ústavy, to činí, není známo. Prostě se jí nelíbí. i když o nich nic neví.

Celkem by mě zajímalo, zda se už v Šlachtově věci tak aktivní státní žalobci, a to zejména v Olomouci, zabývají např. kauzou Z. Bakaly. Ten vysál z OKD za 11 let svého působení dobrých 100–120 miliard korun a bez zaplacení výdajů souvisejících s bankrotem OKD–NWR a bez starosti o řešení situace desetitisíce jeho zaměstnanců zmizel ve své usedlosti kdesi u břehů Ženevského jezera

Nic proti lidem, které školí americké vzdělávací organizace bezpečnostních sborů, ale myslím, že by se všichni měli uklidnit. Pomníky, které zůstaly za Šlachtou a za Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci, jsou tak děsivé, že jen díky oblbování veřejnosti prostřednictvím Babišových i jiných ochotných médií, byly akce typu přepadení Úřadu vlády, Vidkum a další v prvních chvílích pozitivně hodnocené. Ještě dnes tyto akce různí Pelikánové obhajují, protože tím de facto odůvodňují start A . Babiše v politice i jeho pokračování v ní.

Žijeme v zemi plné paradoxů

Nebýt monstrózní policejní akce v červnu roku 2013 na Úřadu vlády a nebýt vytvoření děsivého obrazu kabelkové Jany a na ní závislého a jí řízeného premiéra ODS Nečase, nemohl být vzestup A. Babiše a strany Agrofertu tak rychlý.

Kdyby se Nečasova vláda doplácala až do konce volebního období bez kašparády, která se uskutečnila v režii policie a Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v červnu 2013, byla by pravice zcela rozhodným způsobem poražena ve volbách a hnutí ANO by nenabralo takovou sílu, jakou nabralo jako strana protestu.

Žijeme v zemi plné paradoxů. Nejsilnější stranou protestu dnes nejsou komunisté, ale pseudostrana vedená miliardářem, který se dostal k majetku v řádech desítek miliard korun skautskou metodou práce. Žijeme v zemi, kde je jeden z nejvyšších ústavních činitelů, předseda svého hnutí nejen ministrem financí, ale také majitelem největšího vydavatelského domu v zemi a člověkem prakticky s, na české poměry, neomezenými finančními prostředky.

Je dobře, že s výjimkou hnutí ANO, nepodporuje setrvání Šlachty ve své pozici žádná jiná parlamentní strana v zemi…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…