Pastuchová (ANO): Důležité je mít připravené kvalitní a smysluplné projekty k realizaci

07.12.2015 6:28

Potvrdili to zástupci resortu dopravy v čele s ministrem Ťokem na návštěvě Libereckého kraje.

Pastuchová (ANO): Důležité je mít připravené kvalitní a smysluplné projekty k realizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Nový územní plán Jablonce nad Nisou, západní obchvat, západní a severní tangenta, stav železnic i dálnice z Turnova do Hradce Králové. To byla témata, která zazněla v rámci návštěvy ministra dopravy Dana Ťoka (za Hnutí ANO) v Libereckém kraji ve čtvrtek 3. prosince. Osobně se přijel seznámit se současným stavem i budoucími výzvami dopravní infrastruktury v regionu. Kromě Jablonce nad Nisou navštívil Liberec, kde rovněž diskutoval s občany.

„Pan ministr potvrdil, že finančních zdrojů je v rezortu dopravy docela dost. Důležité je mít připravené kvalitní a smysluplné projekty k realizaci, včetně takových jako jsou osvětlení přechodů či cyklostezky,“ říká poslankyně z Hnutí ANO za Liberecký kraj a zastupitelka města Jablonec nad Nisou Jana Pastuchová s tím, že návštěva ministra dopravy nastartovala intenzívnější spolupráci Libereckého kraje s jeho rezortem.

„Zástupce ŘSD potvrdil, že západní tangenta o obchvat Jablonce nad Nisou neupadly v zapomnění. V případě západního obchvatu aktuálně dochází k prověřování jedné z jeho variant, což považuji za pozitivní zprávu. V případě severní tangenty by problematické místo na Palackého třídě mohlo vyřešit mimoúrovňové křížení,“ doplňuje zastupitel města Jablonec nad Nisou a předseda tamního výboru pro dopravu Tomáš Kott z Hnutí ANO.

Ministra dopravy na cestě po Liberecké kraji kromě členů Hnutí ANO doprovodili představitelé Ředitelství silnic a dálnic, Správy železniční dopravní cesty, Českých drah a Státního fondu dopravní infrastruktury. V Liberci po jednání s představiteli města a kraje delegace navštívila vozovnu Dopravního podniku města Liberec a vyjela lanovkou Českých drah na Ještěd. Program ministr dopravy zakončil besedou s občany v libereckém hotelu Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.