Pavlíček (STAN): Kdo je připraven, není překvapen

06.01.2019 17:31

Starostové a nezávislí v prosinci stihli uspořádat pro starosty nejen ze svých řad školení na téma Připravované dotace na rok 2019 v Jihomoravském kraji.

Pavlíček (STAN): Kdo je připraven, není překvapen
Foto: STAN
Popisek: STAN

Třicítka starostů z celé jižní Moravy se před Vánocemi sešla na krajském úřadě, aby se zúčastnila semináře krajského místopředsedy Starostů a předsedy Výboru pro regionální rozvoj Jihomoravského kraje Radomíra Pavlíčka na téma Připravované dotace na rok 2019 v Jihomoravském kraji.

"Považovali jsme za dobrý nápad seznámit nejen naše starosty s možnostmi čerpání v příštím roce. Platí přímá úměra, že kdo je připraven, není překvapen a čím lépe připravenou žádost máte, tím snáze na dotace dosáhnete," prozrazuje motivaci Starostů autor semináře Radomír Pavlíček.

Přizvaní úředníci starosty seznámili s možnostmi čerpání z jednotlivých kapitol krajského rozpočtu v příštím kalendářním roce i se zásadami čerpání.

"Seminář byl přínosný i pro nás, kteří už starostujeme. Je dobré vědět, na koho se můžete obrátit, kdy žádost podat a s kým ji konzultovat," říká starostka Násedlovic Vlasta Mokrá.

"V seminářích bychom rádi pokračovali. Podle odezvy starostů se jim první zpracování dotací i výklad odborníků, kteří pak budou jejich žádosti posuzovat, líbilo. Věřím, že vymyslíme praktické semináře i do budoucna," uzavírá s úsměvem Radomír Pavlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…